Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Kommentator: Venstrefløjen har svært ved at vælge side

Venstrefløjen har svært ved at kritisere grupper, de betragter som svage, lyder det kommentator Helle Ib.

Venstrefløjen må beslutte, hvem de synes, det er mest synd for.

Sådan lyder det fra politisk kommentator på Børsen Helle Ib i forbindelse med udmeldingen fra SF-formanden, Pia Olsen Dyhr, om at venstrefløjen er berøringsangste i debatten om sammenhængen mellem kultur og seksuelle overgreb.

En debat der er rejst i forlængelse af de seksuelle overgreb i Köln.

- Venstrefløjen har ofte været tilbageholdende med at tage debatter af angst for at blive skudt højrefløjens motiver i skoen.

- Deres helt store problem med de her diskussioner har været, at man i mange år har været forsigtige med at melde ud og tage entydig afstand fra overgreb eller indskrænkning af frihedsrettigheder, siger Helle Ib til Ritzau.

Og det er netop problemet, mener Pia Olsen Dyhr, som har udtalt, at hun og andre er bange for at blive sammenlignet med den ydre højrefløj.

- Jeg er selv venstreorienteret, men jeg er bange for at blive spændt for racisternes vogn ved at kritisere og påpege problemer i indvandringen, siger hun til Ritzau.

- Jeg synes, venstrefløjen og feministerne er for berøringsangste. Det gælder også mig selv.

Helle Ib påpeger, at dele af venstrefløjen eksempelvis betragter indvandrere i Danmark som ofre for sociale dårlige forhold og en hård politik.

På den måde har de været tilbageholdende, fordi de ikke vil melde sig i koret af dem, der kritiserer de grupper, som man betragter som svage, siger hun.

- Det kæmpestore problem, og det som er nøglen i Pia Olsen Dyhrs budskab, er, at man på den måde kommer til at ignorere eller negligere, at der sker krænkelser af basale rettigheder for kvinder, som burde være et af venstrefløjens fornemmeste formål at bekæmpe.

- Og indimellem må man som venstrefløjs politikker beslutte sig for, hvem man synes, det er mest synd for: Manden, der bliver lagt for had i den offentlige debat eller den kvinde, der bliver krænket af, at mandens insisterer på at opføre sig, som man vil.