Kommune fjerner 92 papirskemaer i ældreplejen: Nu kan vi bruge tiden på de ældre

Før skulle sygeplejersker og sosu-assistenter i ældreplejen i Sønderborg Kommune udfylde 93 papirskemaer. Nu skal de kun udfylde ét

I Sønderborg Kommune har man blandt andet indført "tidlig opsporing". I stedet for at dokumentere, hvordan borgeren har det, dokumenteres det kun, hvis der er noget, der afviger fra det normale.
I Sønderborg Kommune har man blandt andet indført "tidlig opsporing". I stedet for at dokumentere, hvordan borgeren har det, dokumenteres det kun, hvis der er noget, der afviger fra det normale. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

Ansatte i ældreplejen i Sønderborg Kommune skal ikke længere bruge alenlang tid på papirarbejde. De har nemlig fjernet 92 papirskemaer, hvoraf 74 af dem er fjernet helt, og resten er blevet elektroniske. Kun ét skema skal fortsat udfyldes på papir: medicinlisten. Det betyder mere tid med borgerne, fortæller sygeplejersken Ann Hamer. 

Ann Hamer, du er sygeplejerske i Sønderborg Kommune. Hvad kommer det til at betyde for dit arbejde, at du kun skal udfylde ét papirskema?