Kommune: Godt samarbejde med tosprogede forældre

Tilbagemeldingerne fra institutionerne viser, at forældrene generelt er glade for samarbejdet i Høje-Taastrup Kommune

 I 2012 iværksatte Høje-Taastrup kommune et særligt program, der intensiverede indsatsen for at bryde den sociale arv og styrke tosprogede børns færdigheder, og siden 2015 er der gennemført obligatorisk sprogtest af alle børn i treårsalderen. Billedet er ikke fra Høje-Taastrup.
I 2012 iværksatte Høje-Taastrup kommune et særligt program, der intensiverede indsatsen for at bryde den sociale arv og styrke tosprogede børns færdigheder, og siden 2015 er der gennemført obligatorisk sprogtest af alle børn i treårsalderen. Billedet er ikke fra Høje-Taastrup. Foto: Polfoto.

Børnehaver og vuggestuer i Høje-Taastrup Kommune har generelt et godt samarbejde med de tosprogede forældre. Både vuggestuer og børnehaver gør meget ud af at fortælle forældrene, at det er vigtigt at tale med deres børn og læse højt, fra børnene er helt små.

Tilbagemeldingerne fra institutionerne viser, at forældrene generelt er glade for samarbejdet. I 2012 iværksatte kommunen et særligt program, der intensiverede indsatsen for at bryde den sociale arv og styrke tosprogede børns færdigheder, og siden 2015 er der gennemført obligatorisk sprogtest af alle børn i treårsalderen.

Sådan lyder meldingen fra formanden for institutions- og skoleudvalget i Høje-Taa-strup Kommune Kurt Scheelsbeck (K).

Godt 30 procent af kommunens børn har anden etnisk baggrund end dansk, og 96 procent af disse børn kommer i daginstitution. En undersøgelse fra Rockwool Fonden foretaget i Høje-Taastrup i 2012 og 2013 viser, at børn af ikke-vestlige indvandrere er et helt skoleår efter danske børn allerede i indskolingen. Kurt Scheelsbeck mener dog ikke, at resultatet tager højde for kommunens mange nye tiltag på børneområdet de seneste tre år.

”Derfor er det ærgerligt, at undersøgelsen er foretaget for nogle år siden. Det er også ærgerligt, at forskerne ikke har undersøgt flere kommuner, for vi mener, at vi med de nye initiativer ligger væsentligt bedre end andre sammenlignelige kommuner på det her område,” siger Kurt Scheelsbeck.