Konsensusdemokratiet øger udsigten til politisk konflikt i 2023

"Nødvendighedens politik" er som efter finanskrisen tilbage, men den kan radikalisere fløjene, som det skete dengang. Det bliver en udfordring for regeringens arbejdsfællesskab på midten af dansk politik

Som en flertalsregering hen over midten er SVM-regeringen næsten programmeret til at skabe polarisering, skriver politisk redaktør Henrik Hoffmann-Hansen.
Som en flertalsregering hen over midten er SVM-regeringen næsten programmeret til at skabe polarisering, skriver politisk redaktør Henrik Hoffmann-Hansen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Vinteren har ikke kunnet bestemme sig for, om den vil være mild eller hård. December lagde ud med snedække og tocifrede frostgrader, men julen blev grå og lun for årstiden.

Vejret ligner et forvarsel om den politiske uforudsigelighed for 2023. Vil arbejdsløsheden komme væltende, vil energi- og fødevarepriserne fortsætte deres himmelflugt, eller lykkes det at afværge de værste trusler? Kommer der styr på sundhedssektoren, og hvad bliver der af de ambitiøse klimamål?

Dette er en politisk analyse.