Prøv avisen

Konservative: Mindre skat og flere betjente

”Skattepolitik for os er faktisk værdipolitik,” siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. Foto: Scanpix

Hvis blå blok vinder valget, vil De Konservative have skattelettelser og flere politibetjente som vigtigste mål, fortæller formand Søren Pape Poulsen

Hvad er det vigtigste mål for De Konservative de næste fire år?

Vi har to mål, der betyder uendeligt meget for os. For det første vil vi gøre op med de urimeligt høje skatter. Skattepolitik for os er faktisk værdipolitik. For os handler det om, at helt almindelige mennesker, der går på arbejde hver eneste dag, skal have lov til at beholde flere af deres egne penge selv. For det andet vil vi styrke det danske politi. Vi foreslår, at man ansætter 800 flere politibetjente i løbet af de næste par år.

Hvad vil I gøre for de mennesker, der har mistet deres dagpenge?

Vi har et andet syn på sagen end det herskende i øjeblikket, som nærmest italesætter dagpengene som danmarkshistoriens største udfordring. Vi bakker op om den reform, der blev lavet. Men samtidig går vi da fordomsfrit ind til en diskussion af de forslag, som dagpengekommissionen inden længe vil fremlægge - så længe de økonomiske rammer forbliver de samme.

Hvordan skal det danske samfund hænge økonomisk sammen efter 2020?

Hvis vi skal have et velfærdssamfund mange år frem, så bliver vi nødt til at få styr på de offentlige udgifter. Når væksten stiger, så skal vi overveje grundigt, hvordan vi vil bruge de penge. Nogle vil ukritisk bruge dem på at gøre den offentlige sektor større. Vi vil bruge dem på at lette skatterne og styrke visse dele af den offentlige sektor: Ældreområdet, sygehuse og politiet.

Hvordan skal Danmark forholde sig til de mange flygtninge i verden?

Vi skal selvfølgelig tage vores del af ansvaret, det siger sig selv. Vi tager jo også i forvejen en fast kvote af FN-flygtninge. Men det her er en langt større og mere kompleks sag, end at vi kan løse den i Danmark. Det er vigtigst, at vi hjælper i nærområderne, og det skal vi gøre i samarbejde med EU, Den Arabiske Liga og Den Afrikanske Union.

Hvilket resultat er du mest stolt af, når du kigger tilbage på Det Konservative Folkepartis arbejde i Folketinget de seneste fire år?

Jeg synes, vi gjorde det rigtig godt i forhandlingerne om folkeskolereformen. Børn og unge fik mere faglighed og flere timer i skolen, og vi sikrede en hensyntagen til både børnene selv, familierne og samfundet ved at gøre lektiecaféerne frivillige i stedet for obligatoriske. Det var en værdipolitisk milepæl.