Kræver nyt forsøg med omstridt kystsikring

Striden om en alternativ, billigere metode til at beskytte de danske kyster mod havet fortsætter. Tre års forsøg kræves af flere politikere skrottet og gjort om

Kræver nyt forsøg med omstridt kystsikring
Kræver nyt forsøg med omstridt kystsikring Foto: Henning Bagger

Flere trafikpolitikere kræver nu, at et stort og omstridt forsøg med en alternativ og billigere metode til kystsikring laves om.

Trafikpolitikerne fik mandag på et møde i Transportministeriet præsenteret resultaterne af tre års forsøg med alternativ kystsikring med drænrør ved vestkysten. Et forsøg som blev sat i gang af daværende trafikminister Flemming Hansen (K).

Men Dansk Folkepartis medlem af trafikudvalget, Kim Christiansen, kræver, at forsøget laves om.

- Vi står med en stor rapport med en masse fejl, og beskyldninger flyver frem og tilbage i en strid, som det er nærmest umuligt at gøre sig til dommer i. Som politikere har vi ansvar over for alle de skattekroner, der årligt bruges på kystsikring. Derfor er vi nødt til have et nyt forsøg med langt mere uvildig kontrol, end der har været tale om her, siger Kim Christiansen.

Samme holdning har den radikale ordfører, Johannes Poulsen. Til gengæld vil hverken Venstre eller De Konservative udtale sig, før de har gransket rapporten nærmere.