Krav om politisk handling mod familiedrab

I tirsdags blev en far sigtet for at have slået sine tre børn og deres mor ihjel i en lejlighed i Brønshøj i København. I januar dræbte en anden far i Ulstrup i Østjylland sine fire børn, sin hustru og sig selv. Ifølge flere fagfolk er det på tide at sætte ind med mere koordineret handling for at forebygge drab på børn og partnere. Foto: Ritzau Foto

Alene i 2017 er to hele familier blevet dræbt af en forælder. Familiedrab skal bekæmpes med en koordineret indsats på flere fronter, mener fagfolk

I tirsdags blev en far sigtet for at have slået sine tre børn og deres mor ihjel i en lejlighed i Brønshøj i København. I januar dræbte en anden far i Ulstrup i Østjylland sine fire børn, sin hustru og sig selv. Ifølge flere fagfolk er det på tide at sætte ind med mere koordineret handling for at forebygge drab på børn og partnere.

I forbindelse med satspuljeaftalen for 2017 blev det besluttet at oprette en ny national enhed mod vold i nære relationer, der blandt andet skal varetage en national hotline og stå for juridisk rådgivning til voldsudsatte og -udøvende. Men der skal mere til, lyder det fra fagfolk.

”Jeg mener jo bestemt, at man burde gå ind og få en mere samlet handling på området,” siger sociolog Esther Nørregaard-Nielsen:

”Hvis to familier var døde på motorvejen i fartulykker inden for to måneder, tror jeg, at man ville se på, hvad der kunne gøres på den vejstrækning og sige, at her skulle farten sættes ned.”

Esther Nørregaard-Nielsen står sammen med jurist Nell Rasmussen bag en rapport fra sidste år om drab i nære relationer. Sidstnævnte ønsker bedre redskaber til at fange

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.