Prøv avisen

Kriminelle lejere smides ud

Boligforeninger, der er plaget af ungdomskriminelle, har mulighed for at smide disse ud af ejendommen. Her Gellerup-bebyggelsen ved Århus, der også har haft problemer med kriminalitet. - Foto: Scanpix.

Stigende kriminalitet i Aalborg Øst får boligforeninger til at smide familier ud af deres lejligheder. De bruger erfaringer fra Brabrand Boligforening.

Fire boligforeninger i Aalborg følger nu eksemplet fra Brabrand Boligforening i Århus og smider kriminelle lejere ud af deres boliger.

Formanden for Himmerlands Andelsboligforening, Peter Anker, oplyser, at der i hans boligforening helt konkret er taget skridt til at opsige lejemålene for otte familier, hvor medlemmer har udøvet kriminalitet i Aalborg Øst på boligforeningens grund.

Det drejer sig både om danske familier og familier med indvandrerbaggrund.

Andelsboligforeningen er den største i Nordjylland med 14.000 beboere, og Peter Anker oplyser, at der ham bekendt også er opsagt familier i andre boligforeninger.

- Vi har set, at kriminaliteten er eskaleret på det seneste. Vi vil ikke vente, til det brænder helt sammen, siger han til Ritzau.