Prøv avisen

Krisecentre afviser voldsramte kvinder

I Pakistan er hustruvold et udbredt fænomen. Så almindelig, at vold i hjemmet ofte fremstilles på film. Foto: Arkiv/stock.xpert

Pladsmangel er årsag til at landets krisecentre på et år har måtte afvise 2791 voldsramte kvinder, der havde brug for beskyttelse

Mange voldsramte kvinder på flugt må gå forgæves til landets krisecentre, når de har brug for beskyttelse og et sted at sove.

Presset på krisecentrene er vokset støt med årene, hvilket betyder, at flere må afvises på grund af pladsmangel og henvises til centre andre steder i landet.

Sidste år blev 2791 kvinder afvist med den begrundelse. Det svarer til en stigning på mere end 70 procent i forhold til 2005. Det skriver JydskeVestkysten.

Blandt andet krisecentret i Esbjerg mærker presset. Mange af kvinderne på centret kommer fra Fyn og Trekantområdet, fordi der ikke er plads til dem på centrene der. Især i den seneste måned har der ifølge leder Rikke Rødekilde været tryk på, og flere gange om ugen er det hende, som har måttet henvise til andre centre.

- Men ofte har kvinden jo børn med, som går i skole eller institution i området, og så er det ikke særligt hensigtsmæssigt at sætte dem på et tog og installere dem på et center langt væk, siger hun.

De mange overbookede krisecentre er en direkte konsekvens af, at stadigt flere kvinder kommer og banker på. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at flere kvinder bliver udsat for vold, men at flere nu siger fra, mener formanden for landets krisekvindecentre, Birgit Søderberg.