Kristeligt Dagblad får mere lyd på

Mange flere artikler bliver nu læst op hver dag og kan lyttes til, når avisen udkommer

De fleste har nok bemærket, at mange mennesker går rundt med små hovedtelefoner i ørerne. Det er langtfra dem alle, der hører musik, for radioprogrammer, podcasts og andre former for lydudsendelser er i de senere år blevet den hurtigst voksende medieform. Man kan lytte, mens man vasker op, gør rent, går tur eller i det hele taget bare er undervejs. Og så kan man lytte, hvis man foretrækker det i stedet for at læse. Mange lytter til bøger, og et voksende antal danskere lytter også til deres avis.

Siden 2016 har Kristeligt Dagblads abonnenter kunnet lytte til nogle få højtlæste artikler på avisens hjemmeside, k.dk, eller i avisens app. Nu skruer vi op for avisens lydtilbud. På redaktionen har vi bygget eget lydstudie, ansat fem studenter til at læse højt og tilbyder, at abonnenter senest klokken 21 hver dag kan høre op til 10 artikler fra morgendagens avis læst højt. Målet er, at endnu flere artikler skal læses op.

Vi gør det dels for at hjælpe svagtseende abonnenter, dels for at imødekomme den voksende efterspørgsel på at lytte. Øverst på avissiderne kan man fremover se et ikon med hovedtelefoner – se illustration nederst – hvis en artikel på den pågældende side er læst højt.

Kristeligt Dagblad arbejder desuden løbende på nye podcast-tilbud til abonnenterne. Fra i dag kan man atter høre et nyt ugentligt afsnit af serien Mellem Himmel og Ord i appen og på k.dk/podcast. Her interviewer journalist Bjørg Tulinius den tidligere forsvarsminister og nu europaparlamentariker Søren Gade (V).

Vi ønsker læserne god lytning.