Prøv avisen

Kristeligt Dagblads pris til radiojournalist

Anders Laugesen (tv.) modtog i går Kristeligt Dagblads pris 2006. Prisen blev overrakt af Kristeligt Dagblads bestyrelsesformand, Hans Skov Christensen, ved et arrangement på Nationalmuseet i København. -- Foto: Peter Kristensen.

Journalist Anders Laugesen får pris for sin formidling af trosstof

Mange af Kristeligt Dagblads læsere vil være bekendt med radiomanden Anders Laugesens dybe, bløde

stemme. Uge efter uge runger den

ud i DR-programmet Mennesker

og Tro, hvor mennesker får lov

at tale ud om netop deres tro.

I går fik han overrakt Kristeligt Dagblads pris på 10.000 kroner og en statuette af kunstneren Niels Helledie for sin formidling af trosstoffet, både i Mennesker og Tro og i mange andre programmer.

– Du modtager prisen, fordi du med din faglige viden om kristendom og verdens religioner, din store energi, dit engagerede lyttende væsen og din særlige samtale- og interviewform har formået at skabe programmer om mennesker og tro, som tiltrækker mange lyttere og påkalder sig bred respekt, sagde Kristeligt Dagblads bestyrelsesformand, Hans Skov Christensen.

Han fremhævede Anders Laugesens egen rodfæstethed i kristendommen, som dog ikke har stået i vejen for, at lyttere og seere også har fået en dybere forståelse af andre religioner. Prisen skal desuden ses som en hyldest til den særlige genre, Anders Laugesen benytter sig af, nemlig det lange interview.

Anders Laugsen takkede for prisen og for, at han fortsat får lov at formidle "samtalen om den røde tråd". Han advarede om, at vi risikerer at miste vores fælles identitet som folk og som kristne, hvis vi glemmer at tale om det centrale.

– Det er en stor glæde at have fællesskab med mange af dem, der normalt ikke får lov at ytre sig i dagens flygtige nyhedsstrøm, sagde Anders Laugesen.

Læs mere under Interview