Prøv avisen

Kristendemokrater vil stoppe ramadan-fest

Danmark er et kristent land, og derfor er jeg lidt rystet over, at man i Folketinget vil fejre en muslimsk fest som ramadan, siger Per Ørum Jørgensen fra Kristendemokraterne. Foto: Scanpix. Foto: Mads Nissen

Kristendemokraterne klager til Folketingets formand over planlagt ramadan-fest på Christiansborg. Festen hører ikke til på Christiansborg, mener partiet

Kristendemokraternes ene folketingsmedlem, Per Ørum Jørgensen, forsøger nu at stoppe en planlagt ramadan-fest på Christiansborg.

Ørum Jørgensen klager til Folketingets formand, Thor Pedersen (V), over, at avisen Zaman Scandinavia og SF's socialordfører, Özlem Sara Cekic, vil fejre afslutningen af muslimernes årlige fastemåned den 6. september i Snapstinget på Christiansborg.

- Christiansborg er symbol på folkestyret. Grundloven siger meget klart, at vi har religionsfrihed i Danmark, men vi har ikke religionslighed, og det er stor forskel.

- Danmark er et kristent land, og derfor er jeg lidt rystet over, at man i Folketinget vil fejre en muslimsk fest som ramadan, siger Per Ørum Jørgensen.

Han understreger, at han intet har imod festligholdelse af ramadanen og arbejder for folks ret til at udøve deres religion, uanset om det er kristne, muslimer, jøder eller tilhører andre religioner.

Det skal bare ikke ske under Folketingets tag, mener han.

- Det er grænser for, hvad vi kan udøve af aktiviteter her på Christiansborg. Jeg har ingen problemer med, at man holder denne højtidelighed alle mulige andre steder, men Christiansborg er folkestyrets højborg, siger han.

Socialminister Benedikte Kiær (K) er blandt deltagerne til festen, og Per Ørum Jørgensen forstår ikke sin tidligere partifælle.

- Jeg synes, det er mangel på forståelse i forhold til ånden i grundloven og det danske folkestyre, siger han.

Folketingets formand, Thor Pedersen, har ingen kommentarer til klagen, der endnu ikke er indgivet.

Det oplyses i øvrigt fra Folketingets ledelsessekretariat, at ledelsen generelt ikke er involveret i aftaler om arrangementer i Snapstinget.