Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Kristian Jensen overvejer bestyrelsespost

Kristian Jensen har ikke længere nogen tillidsposter i Venstre, efter at han uden at indvie partiets ledelse i det gav et interview til Jyllands-Posten. Her opfordrede han til reformsamarbejde hen over den politiske midte. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvis Kristian Jensen afsøger muligheden for en karriere uden for Folketinget, kan weekendens offentlige afklapsning spænde ben, siger rekrutteringseksperter.

Efter at have mistet samtlige tillidsposter i Venstre undersøger Kristian Jensen muligheden for at få en bestyrelsespost i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Den post vil han i givet fald passe ved siden af sit folketingsarbejde.

Ifølge Politiken overvejer partiets tidligere næstformand dog også en fremtid som formand for DIF. Den post bliver ledig, når den nuværende formand, Niels Nygaard, træder tilbage i maj næste år.

Selv siger Kristian Jensen dog, at det ikke ligger lige for.

- Man skal kravle, før man skal gå, og jeg tror, det er en god idé, at Danmarks Idrætsforbund og jeg lærer hinanden at kende, før man tager en beslutning om noget helt andet, siger han.

Uanset hvad spekuleres der i, om Kristian Jensen er på vej væk fra Christiansborg.

Men hvis Kristian Jensen er ved at afsøge muligheden for en karriere uden for Folketinget, kan han have lukket muligheder for sig selv, vurderer rekrutteringseksperter.

Særligt efter at han i et interview med Jyllands-Posten opfordrede til et samarbejde mellem S-regeringen, Venstre, De Radikale og De Konservative om en 10-årig reformplan.

Det var vel at mærke uden først at indvi partiets ledelse i tankerne, og det fik formand Jakob Ellemann-Jensen til at slå hårdt ned.

- Hvis man læser det sådan, at han er gået imod ledelsen i Venstre, så kan man måske som ny arbejdsgiver være bange for, at han vil gå i sin egen retning.

- Det kræver derfor, at man får afstemt mål og opgaver rigtigt, siger Lars Lundmann, direktør og rekrutteringsrådgiver i konsulentfirmaet Lundmann.

Lars Lundmann vurderer dog, at skaden ikke er så stor, hvis man forestiller sig, at Kristian Jensen gerne vil bytte folketingsarbejdet ud med en formandspost i en bestyrelse.

- Her er det en del af rollen, at man har sine egne holdninger, siger Lundmann.

Men det vil formentlig være mest attraktivt i organisationer med behov for et kendt ansigt til at sparke døre ind i det politiske miljø, påpeger han.

Efter det interne opgør efter folketingsvalget gik både daværende Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen, og Kristian Jensen af som henholdsvis formand og næstformand.

Morten Ballisager, der er direktør i rekrutteringsvirksomheden Ballisager, mener, at Kristian Jensen i et rekrutteringsøjemed kom hæderligt ud af opgøret.

Bevæget stillede Kristian Jensen sig op foran pressen og proklamerede, at "det ikke er en formand, der har et parti, men et parti, der har en formand".

Det viste hans loyalitet, men det kan han have ødelagt.

- Da konflikten tog sin afslutning, så kom han bedst ud af det. Men hvis han har drømme om bestyrelsesposter, så begriber jeg ikke, hvad han har lavet inden for de seneste tre døgn, siger Morten Ballisager.

- Det er som om, at han over natten glemmer, at han ikke længere er næstformand. Advarselslamperne hos folk, der tænker rekruttering af ham, blinker. Og man tænker over, hvor hans loyalitet mon er rettet hen.

Tirsdag formiddag kommenterede Jakob Ellemann-Jensen for første gang på situationen i partiet og gav en opsang til Kristian Jensen.

Han mener, at Kristian Jensen "noget så eftertrykkeligt" har overtrådt partiets interne spilleregler".

Selv har Kristian Jensen ikke mange kommentarer til afklapsningen.

- Jeg tager Venstres ledelses beslutning til efterretning og passer mit arbejde som folketingsmedlem og for Folketingets 2030-netværk.

- Og det har jeg så fået mere tid til nu, og det vil jeg bruge min tid til fremover, siger han.

Kristian Jensen var fra 2009 til 2019 næstformand i Venstre. Han har også været finansminister, udenrigsminister og skatteminister.

/ritzau/