Kritikere: De borgerlige har ikke brugt tiden i oppositionen godt nok. Hvor er de nye borgerlige idéer?

De stor borgerlige partier har – modsat Socialdemokratiet – forsømt at bruge tiden i opposition på at udvikle nye borgerlige og liberale svar på de spørgsmål, der giver næring til populismen, mener borgerlige debattører. Vi skal dyrke debatkulturen, anerkender Venstre

"Det er tæt på at være en falliterklæring," siger Venstre-medlem og politisk kommentator Jarl Cordua om den manglende idédebat i V og K.
"Det er tæt på at være en falliterklæring," siger Venstre-medlem og politisk kommentator Jarl Cordua om den manglende idédebat i V og K. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Der var skrivekløe i den socialdemokratiske folketingsgruppe sidste gang, det nuværende regeringsparti var i opposition. For en stor del af de nuværende ministre og topfolk blev perioden nemlig brugt på at sætte gang i en ny socialdemokratisk idédebat gennem en række debatbøger.

For hovedmodstanderen Venstre og de resterende borgerlige partier har det forholdt sig noget anderledes. For Venstre har den idépolitiske debat i denne valgperiode indtil videre været reduceret til antologien “Liberale drømme og drøftelser”, hvor 24 af partiets politikere giver deres bud “på liberalisme i det 21. århundrede.”