Kritikere kalder det ”hjernevask” og ”indoktrinering”. Her er Normstormernes hemmelige undervisningsmateriale

Ved en fejl i Københavns Kommune er hele det materiale, den kønsaktivistiske organisation Normstormerne bruger til at undervise folkeskoleleverne, kommet frem. Læs materialet her

Normstormernes materiale, der onsdag kom frem, har mødt hård kritik fra blandt andet lokalpolitikere i Københavns Kommune. Arkivfoto.
Normstormernes materiale, der onsdag kom frem, har mødt hård kritik fra blandt andet lokalpolitikere i Københavns Kommune. Arkivfoto. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Onsdag aften kom det frem, at det materiale, som Normstormerne i to år har forsøgt at skjule for offentligheden, ved en fejl har ligget frit tilgængeligt på Københavns Kommune hjemmeside siden oktober 2020.

Normstormerne underviser folkeskoleelever i køn, seksualitet og normkritik i især Aarhus' og Københavns Kommune. Alene i København har organisationen siden 2012 undervist langt over 10.000 elever i hovedsageligt 7.-9. klasse.

Det lækkede materiale er blevet mødt med kras kritik fra flere fronter. Hele materiale kan læses her, og begynder på dokumentets side 31. Her er nogle af de punkter, som kritikkerne har slået ned på:

Før undervisningen skal normstormer-underviseren gøre det klart over for læreren, hvem der styrer undervisningen:

”Forklar at læreren ikke forventes at deltage i undervisningen eller stille spørgsmål undervejs. Læreren er med som observatør. Sig dette som en selvfølgelighed der giver sig selv og ikke er til diskussion, og forklar at vi har god erfaring med at læreren lytter fra sidelinjen.”

I et af undervisningsmodulerne – modul 2 om ”normer generelt” – skal normstormeren diskutere privilegier med eleverne. Her fremgår det:

”At være hvid, kristen, en mand, cis-kønnet (person, der identificerer sig med sit biologiske køn, red.), heteroseksuel, at have en funktionel krop, at være voksen - er eksempler på privilegier.”

I et andet af undervisningsmodulerne – modul 3 om ”normer for køn” – har modulet som formål:

”At synliggøre, at den binære kønsstruktur (to køn) ikke er dækkende.”

”At synliggøre, at køn ikke kun handler om det køn, man blev tildelt ved fødslen.”

”At synliggøre, at normer for køn (og seksualitet) har en stor indflydelse på, hvordan vi ser og gør køn.”

”At synliggøre, at meget få mennesker passer ind i normer for køn, inklusiv cis-personer (personer, der identificerer sig med deres biologiske køn, red.).”

Og underviseren skal gøre det klart for eleverne, at ”selvdefineret kønsidentitet og seksuel orientering er en menneskeret, der ikke er til diskussion”.

Hele materialet kan findes her (fra side 31).