Kronprinsessens 50-års fødselsdag fejres med nyt anlæg i ZOO

Nyt anlæg i Zoologisk Have i København navngives efter kronprinsessen i anledning af hendes 50-års fødselsdag.

Kronprinsesse Mary er født og opvokset i den australske stat og ø Tasmanien. Hun blev gift med kronprins Frederik i 2004, sammen har de børnene prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine. (Arkivfoto).
Kronprinsesse Mary er født og opvokset i den australske stat og ø Tasmanien. Hun blev gift med kronprins Frederik i 2004, sammen har de børnene prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Den storslåede fejring af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag den 5. februar blev tidligere på måneden aflyst på grund af coronasituationen.

Men kronprinsessen bliver fejret.

Det sker blandt andet den 2. februar, hvor hun skal tage det første spadestik til et nyt anlæg for australske dyr i Zoologisk Have København. Anlægget er navngivet efter kronprinsessen og har titlen "Marys Australske Have".

Det skriver Zoologisk Have i København i en pressemeddelelse.

- Helt i Kronprinsessens ånd bliver gaven således både til glæde og gavn for en samling af australske dyr og for de mange børnefamilier, der til sommer kan opleve et lille udsnit af Kronprinsessens fødeland på tætteste hold.

Det siger administrerende direktør for Zoologisk Have København, Jørgen Nielsen.

Det er ikke den eneste fejring af kronprinsessens runde fødselsdag som finder sted i ugen op til den store dag.

Mandag den 31. januar vil kronprinsessen forestå åbningen af særudstillingen "Mary og kronprinsesserne" på Koldinghus i Kolding.

Mens hun torsdag den 3. februar vil forestå åbningen af særudstillingen H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972 – 2022" på Det National Historiske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Fødselsdagsarrangementet i Zoologisk Have afholdes onsdag den 2. februar klokken 10 til 11:30 og er åbent for besøgende.

Der var oprindeligt planer for et stort anlagt gallataffel på Rosenborg Slot den 4. februar.

Både kongefamilien og repræsentanter for det officielle Danmark skulle have deltaget i begivenheden.

Taflet havde på forhånd fået en del opmærksomhed, da der kun ganske sjældent bliver holdt taffel på Rosenborg Slot.

Faktisk stod det til kun at blive anden gang siden 1788, at der skulle holdes taffel på slottet.

På kronprinsessens fødselsdag den 5. februar vil fejringen udelukkende blive markeret privat. Det oplyste kongehuset, da fødselsdagstaflet blev aflyst den 7. januar.

/ritzau/