Prøv avisen

Kulturfest breder sig trods kritik

Selv om Odense Kommunes fejring af afslutningen på ramadanen bliver kritiseret af et byrådsmedlem fra DF, giver kulturfesten ekko i andre kommuner.

Igen i år holder Integrationsrådet i Odense Kommune en ramadan- og kulturfest for alle uanset religion og etnisk oprindelse. Den 6. oktober skal afslutningen på muslimernes hellige måned, ramadanen, fejres på Flakhaven i Odense. Og igen i år sker det under voldsomme protester fra Dansk Folkepartis viceborgmester i Odense, Alex Ahrendtsen.

- Integrationsrådets opgave er jo at integrere alle indvandrere i Odense Kommune. Og ikke bare at propagandere for islam, siger han.

Han opfordrer Rådmanden for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Erik Simonsen, til at stoppe festlighederne. Men rådmanden slår fast, at festen bliver afholdt - med eller uden viceborgmesterens støtte.

Flakhavens fest ser endda ud til at have haft indflydelse på andre kommuner. I Københavns Kommune bliver ramadanens afslutning fejret med en Eid-fest, og kommunens integrationskampagne "Vi KBH'ER" deler også penge ud til andre religiøse fejringer. Tanker om en lignende fest figurerer også i Århus, men her er det mere uvist på grund af for få ressourcer.