Prøv avisen

Kirkeminister Joy Mogensen har mistet sin datter

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kirke- og kulturminister Joy Mogensen (S) fødte lørdag en datter, som ikke længere var i live, oplyser Statsministeriet

Kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen (S) fødte sin datter tidligt lørdag morgen, men forinden havde lægerne konstateret, at datteren, Sarah, ikke længere var i live.

Fødslen blev derfor sat i gang.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen (S) udtaler i pressemeddelelsen:

- At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere, udtaler hun.

Statsministeriet opfordrer desuden pressen og offentligheden til at respektere, at Joy Mogensen kan få fred til at håndtere sin sorg og komme sig over fødslen.

På sin Facebook-profil skriver Joy Mogensen, at hun ikke vil lede efter årsager eller forklaringer.

- Jeg prøver at acceptere livets uforudsigelighed frem for at fortabe mig i, om og i givet fald hvordan noget kunne være gået anderledes, skriver hun.

- Hvis der er nogle, der skulle få lyst til at sende mig blomster, vil jeg bede jer støtte Landsforeningen Spædbarnsdød i stedet for.

Bisættelsen vil blive holdt i stilhed og vil kun være for familien og de nærmeste.

Torsdag oplyste Statsministeriet, at kultur- og kirkeministeren ville starte sin orlov dagen efter. Hun havde tidligere oplyst, at hun vil gå på orlov fra oktober.

Mens Joy Mogensen er på orlov, vil minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) fungere som kulturminister og transportminister Benny Engelbrecht (S) som kirkeminister.

Joy Mogensen blev udnævnt til kultur- og kirkeminister fra sin post som borgmester i Roskilde Kommune. Her overtog Tomas Breddam (S) borgmesterposten.

Joy Mogensen annoncerede i april, at hun efter to års fertilitetsbehandling var blevet gravid med en anonym sæddonor.

/ritzau/