Kunst, kultur og varme kilder i Island

Tag med Kristeligt Dagblad og KulturRetur A/S på en fascinerende rejse ind i Islands kunst, kultur og natur den 6.-13. august 2011

På læserrejsen til Island bliver der også rig lejlighed til at opleve Islands helt specielle natur, som mange kunstnere både tidligere og i dag er blevet inspireret af. --
På læserrejsen til Island bliver der også rig lejlighed til at opleve Islands helt specielle natur, som mange kunstnere både tidligere og i dag er blevet inspireret af. -- Foto: KulturRetur A/S.

Der er meget blåt i Island. I billedkunsten, i havet og i de varme kilder. På denne rejse skal vi fordybe os i det hele. Lige efter vi er landet, skal vi møde Den Blå Lagunes turkisblå og dejligt varme vand. Nedsænket i 32-38 grader varmt vand får vi en passende velkomst. Du er dermed klar til et sansebombardement af islandsk kunst og natur.

På rejsen skal vi besøge alle de store kunstmuseer og de mest anerkendte gallerier samt høre foredrag af kunsthistorikere og præster. Johannes S. Kjarval har sit helt eget museum, som vi naturligvis besøger. På den lille ø Videy, der ligger tæt på Rey-kjavik, skal vi se land-art af Richard Serra og Yoko Ono, før vi nyder en lækker middag i Nicolai Eigtveds fine hus. Der bliver tid til et besøg på et stort fællesværksted for billedkunstnere og kunsthåndværkere og naturligvis tid til at se de islandske håndskrifter.

Den efterhånden verdensberømte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson støder vi også på, idet han i samarbejde med Henning Larsen står bag Reykjaviks nye koncerthus, Harpa, der netop er åbnet, når vi kommer.

Det er klart, at vi ikke rejser til Island uden at se på vandfald, vulkaner og afsindigt smukke udsigter. Kun ved selv at opleve den helt specielle natur kan du diskutere rejseledernes påstand om, at islandsk kunst – selv den mest samtidsorienterede – tager sit udgangspunkt i den islandske natur.

Naturen er ikke til at komme uden om! Vi rejser i selskab med to meget kompetente danske rejseledere.

bagsiden@k.dk

Program
Dag 1: Afgang Kastrup kl. 14.00. Den Blå Lagune. Overnatning i Reykjavik.

Dag 2: Gudstjeneste i Islands største kirke. Besøg på "Statens Museum for Kunst". Landartværker af Richard Serra og Yoko Ono.

Dag 3: Tingvallasletten, vandfaldet Gullfoss og gejseren Strokkur. Det gamle domkirkested Skálholt.

Dag 4: Center for Icelandic Art, islandske håndskrifter, museet for samtidskunst.

Dag 5: To dage på landet. Egil Skallagrimssons Saga. Vulkanen Eldborg. Indkvartering i byen Stykkisholmur (to nætter).

Dag 6: Den Sorte Strand ved Djúpalónssandur, vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull.

Dag 7: Eftermiddagen fri på egen hånd i Reykjavik. Middag i Nordens Hus.

Dag 8: Kunstmuseet Kjarvalsstadir. Hjemrejse.

Fakta
Rejsen til Island finder sted den 6.-13. august 2011 og koster 13.500 kroner pr. person ved indkvartering i dobbeltværelse med privat bad/toilet. Prisen inkluderer transport, fuld pension samt de i programmet beskrevne udflugter og entreer. Yderligere oplysninger og program fås ved henvendelse til KulturRetur A/S på tlf. 86 12 18 49 eller info@team-island.dk, hvor også tilmelding til læserrejsen skal foretages. Rejseledere er bureauindehaver K. Torben Rasmussen (litteraturhistoriker, tidligere direktør for Nordens Hus og forfatter at Turen går til Island) og billedkunstner Else Ploug Isaksen.

På læserrejsen til Island bliver der også rig lejlighed til at opleve Islands helt specielle natur, som mange kunstnere både tidligere og i dag er blevet inspireret af. --
Foto: KulturRetur A/S.