Prøv avisen

Kunstnere politianmeldt for at opfordre til terror

Den kontroversielle udstilling "Martyrmuseum" viser blandt andet billeder af terrorister og genstande anvendt til at udføre terroranslag. Foto: Museum Sort/Hvid

Kunstnergruppe bag kontroversiel udstilling om terrorister på dansk museum er anmeldt til politiet

Kunstnergruppen The Other Eye of The Tiger er blevet meldt til politiet for at tilskynde til terror.

Det er Diego Gugliotta, medlem af Venstre og har været opstillet til byrådet i Næstved og Europaparlamentet, som står bag anmeldelsen.

Han håber, at anmeldelsen fører til en juridisk vurdering af, om udstillingen er i strid med straffelovens bestemmelse om at tilskynde til forbrydelser. I dette tilfælde terror.

Diego Gugliotta mener, at kunstnernes udstilling "Martyrmuseum" bidrager til at glorificere selvmordsbombere, der i marts sprængte sig selv og uskyldige i luften i Bruxelles.

Udstillingen vil vise billeder af blandt andre terrorister, der stod bag selvmordsbomberne i Bruxelles Lufthavn, som martyrer og helte sammen med filosoffen Sokrates og den revolutionære socialist Rosa Luxemburg.

"Selvmordsbombere er terrorister. De er ikke helte," siger han.

Flere andre, heriblandt kulturminister Bertel Haarder (V), har også kritiseret udstillingen, der åbner 26. maj i kulturhuset Sort/Hvid i København.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra nogle af de mange politianmeldte parter i sagen.