Prøv avisen

Kvinder overhaler deres mænd på pengepungen

Det er i langt højere grad kvinden, der hiver pengene hjem i mange parforhold. Hvor det i 1985 kun var 14 procent af alle forhold, hvor kvinden tjente mest, er det i dag 31 procent, viser en ny statistik udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

I et stigende antal parforhold er det kvinden, der tjener mest. Og det kan være svært for mænd at acceptere

Det er i langt højere grad kvinden, der hiver pengene hjem i mange parforhold.

Hvor det i 1985 kun var 14 procent af alle forhold, hvor kvinden tjente mest, er det i dag 31 procent, viser en ny statistik udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ifølge Politiken.

LÆS OGSÅ: Kvinder klandrer hinanden for måden at prioritere mellem arbejde og familie

Og det er en udvikling, der ifølge flere eksperter må forventes at fortsætte i de kommende år, i takt med at kvindernes indtog på de højere læreanstalter omveksles til kolde kontanter i arbejdslivet.

- Der er ikke noget, der tyder på, at kvinders sult efter viden og arbejde er ved at bremse op. Tværtimod, siger direktør Elisabeth Møller Jensen fra Kvinfo til Politiken.

- Jeg tror ikke, at der går så mange år, før vi vil se, at der er lige mange forhold, hvor manden og kvinden tjener mest, forudser hun.

I modsat retning trækker dog, at kvinder stadig har svært ved at nå til tops i erhvervslivet og tjener mindre end deres mandlige kolleger på både det private og det offentlige arbejdsmarked.

LÆS OGSÅ: "Min mand er en bedre mor end mig"

For mange mænd vil det ifølge lektor Kenneth Reinecke fra Roskilde Universitet være svært at acceptere, at deres kæreste eller kone tjener mere end de selv.

- Oplever manden en nedgang i karrieren, mens hans kone bare dribler derudad, vil det være en trussel for parforholdet. Der sker ofte skilsmisser af den grund, siger Kenneth Reinecke til Politiken.

Andre læser lige nu