Prøv avisen

Læge: Bent Lexner lyver om omskæringer

Overrabbiner Bent Lexner beskyldes for ikke at tale sandt om komplikationer ved omskæring. - Foto: Jakob Boserup

Jo, der er komplikationer ved omskæring af drenge, siger tidligere overlæge ved Børnekirurgisk Afdeling på Rigshospitalet

Tidligere overlæge ved Børnekirurgisk Afdeling på Rigshospitalet beskylder overrabbiner Bent Lexner for at lyve.

- Det er jo mig, der har stået for de jødiske omskærelser igennem 40 år, og der har altså været cirka 1.000. Og der har ikke været én komplikation, siger overrabbineren til DR Nyheder.

LÆS OGSÅ: Omskæring bliver et menneskeretsspørgsmål

Men det er decideret løgn, siger overlæge Preben Kirkegaard.

- Han lyver, hvis han siger, det aldrig er sket. Jeg har da set eksempler på noget, der ikke er gået som det skulle, også fra hans hånd, siger Preben Kirkegaard til DR Nyheder.

Bent Lexner husker ganske vist én sag om, hvor omskæringen af et drengebarn var gået galt, som Preben Kirkegaard behandlede. Men siger overrabbineren:

- Forældrene var fuldstændig chokerede over den behandling, de havde fået af den læge, som altså nu har nogle meninger omkring sagen.

LÆS OGSÅ: Religiøs omskæring påvirker sexlivet

Drengens forældre var ifølge overrabbineren chokerede over lægens hans holdninger.

- Jeg har set billederne for en del år siden. Jeg kan godt forså, de kan virke, måske, dramatiske. Men jeg vil bare gøre lægen opmærksom på, at sådan ser en omskærelse ud, siger Bent Lexner.

LÆS OGSÅ: Store partier vil forbyde omskæring af drenge

Den pågældende komplikation opstod ifølge Bent Lexner som følge af en virus. Overrabbineren afviser, at han har "ødelagt noget som helst".

Kilde: DR Nyheder