Prøv avisen

Læserne fortæller: Sådan mødte vi vores partner

Kristeligt Dagblads læsere har indsendt deres kærlighedhistorier til os. Læs et udpluk af dem her. Foto: Nima/ritzau

Om en uge falder valentinsdag, som er højtiden for kærlighed og forelskelse. I den anledning har vi spurgt Kristeligt Dagblads læsere om, hvordan de mødte deres udkårne. Læs deres meget forskellige historier her

Hvis der fandtes en nem guide til, hvordan man finder den eneste ene, ville mange nok benytte sig af den. Men virkeligheden er, at mennesker mødes på alle mulige og umulige måder. Nogle gange bliver mødet straks til kærlighed, andre gange går der år fra første blik til første hjertebanken.

Kristeligt Dagblad har modtaget mange romantiske mails fra læserne om, hvordan de har mødt deres partner,og her står det klart, at tilfælde og held ofte er ingredienser, når der brygges kærlighed.

Her følger uddrag af nogle af de mange historier, som læserne indtil videre har sendt til redaktionen.

Susanne mødte sin mand i Fona

Sådan var det i hvert fald for Susanne Øllgaard, der i 2008 mødte sin mand i Fona, da de begge skulle købe billetter til en koncert med Nick Cave.

”Dengang tænkte jeg, at han var en flot mand, selvom han var 26 år ældre end mig. To uger senere genkendte jeg ham i svømmehallen, og vi udvekslede telefonnumre. Trods bekymringer om aldersforskel blev vi vildt forelskede, og efter seks måneder blev vi kærester. Vi har netop fejret 6 års bryllupsdag,” fortæller Susanne Øllgaard.

Vibeke fandt drømmemanden i sin omgangskreds

Indimellem er det ikke tilfældige møder, men omgangskredsen, der fører to mennesker sammen. Det var sådan, Vibeke Vind mødte sin mand.

”Jeg var ved at træne til livredderprøve i år 2000, og jeg manglede en at øve med, som vejede mere end min smukke datter. En veninde anbefalede mig at kontakte en, der hed Torben Vind. Vi blev gift tre år senere,” fortæller Vibeke Vind om mødet med sin udkårne.

Grethe faldt over kærligheden

For 85-årige Grethe Hansen opstod kærligheden også ved et tilfældigt møde i Helsingør.

”Jeg mødte min mand til et HIF bal på Marienlyst i Helsingør. Nu har vi været gift i 61 år,” fortæller Grethe Hansen.

Bente faldt for fotografen

Bente var tolk for en amerikansk præst, og hun mødte i den forbindelse en pressefotograf fra Kristeligt Dagblad. Fotografen måtte dog gå forgæves, da man allerede havde sendt en anden fotograf derud. Der kom dog alligevel noget godt ud af det.

"Vi har været sammen siden den dag i 1977. Det har givet stof til mange vittigheder - og sjove sange til både bryllup og sølvbryllup. Det blev jo ikke ringere af, at det skete den 1. april!"skriver Bente.

Bente mødte sin kone i toget

Søren Hermansen fastslår, at DSB godt kan producere noget driftsikkert. Her mødte han nemlig sin kone, på vej hjem på orlov i forbindelse med en karriere som soldat. Først var han lidt genert, men kontakten blev senere skabt efter de mødte hinanden igen. Det blev til en dobbeltdate med soldaterkammeraten og pigens veninde.

"Nogle måneder senere skulle han komme på besøg hos mig og han foreslog, at vi skulle invitere pigen og hendes veninde til en kop aftenkaffe. Da han nok var den mest frimodige af os (og han havde tilgang til en telefon) skabte han kontakten", skriver Søren.

Kirstens mand var udklædt som Holberg

En kollegiefest med lavt fremmøde, grundet John F. Kennedys død dagen før, kunne have været det første møde. Men Kirsten måtte vente lidt endnu. Kærlighedseventyret begyndte ved en senere afholdt fastelavnsfest, hvor Kirstens kommende mand var klædt ud som Holberg.

"Holberg-figuren på 23 år faldt for den 17-årige 'ølmand' (fra Lolland), og gensidigt, og vi blev kærester ved fastelavnsfesten", skriver Kirsten.

Jytte og manden var begge på lejrophold

Jytte mødte sin mand ved et lejrophold med Blå Kors Ungdom. De boede dog langt fra hinanden, i Fredericia og København men besøgte hinanden ofte, og blev forlovet et par måneder efter det første møde.

Efter ca. 2 månederbliver de forlovet den 5.7.1969. Det sker på en lejr i Vorbasse, hvor Jytte og Henning får at vide lige efter, at de er kommet, at man ikke må gå med hinanden i hænderne, hvis man ikke er forlovet.

"Da Henning lige har fået ringene, beslutter vi, at vivil have dem på nu i stedet for, som det var meningen den 27.7.1969, hvor Hennings far skal tale på bibelcamping på Hvidbjerg", skriver Jytte.

Frank vandt en dans med Connie

Frank og tvillingebroren måtte trække lod, om hvem der kunne byde Connie op til dans. Frank vandt, og de har været sammen lige siden.

"Det endte med vi trak lod om, hvem der skulle danse med hende. JEG VANDT! Det viste sig at det var Connie, som jeg et par år tidligere havde haft som elev i den ældste klasse", skriver Frank.

Carsten fik noget ud af sit seminar

Carten mødte Mai-Britt ved et lærerseminarium. Han deltog for diætpengenes skyld, men fik et godt øje til en af servitricerne. De har nu været sammen i mange gode år, og håber på at få mange flere.

"De var søde og de var flinke til at servere det vi bestilte hos dem. Endnu bedre var det da baren lukkede. Her kunne vi benytte os af den gode kontakt, vi kunne fortsat handle i den velassorterede bar. Den ene af disse søde piger, Mai-Britt, holdt jeg kontakten ved lige med og vi mødtes efter generalforsamlingen", skriver Carsten.

Inge og Niels Jørgen

Inge mødte sin mand Niels Jørgen i en kristen ungdomskreds. Hun faldt for ham, og købte endda en guitar, bare så han kunne lære hende at bruge den. Men først måtte de igennem en pinlig episode.

"Under kaffepausen faldt vi i snak og fortrak til et autoværn på den anden side af gaden. Indtil nogle af dem, vi havde fulgtes med i bussen fra Aalborg kom løbende og fortalte, at alle de andre var på vej til at køre og bare sad og ventede på os. Det var temmelig pinligt, da vi gik spidsrod ned gennem bussen, og det blev ikke mindre pinligt, da nogle begyndte at synge: Det er så yndigt at følges ad", skriver Inge.

Cecilie og Kims togtur endte i ægteskab

Cecilie og Kim havde chattet sammen i årevis men blev af og til uvenner. Alligevel spurgte Cecilie, om han ikke havde lyst til at fyre raketter af nytårsaften. Det havde han. Men bagefter var transport en besværlig omgang.

"Det viste sig at være det sidste tog, der tøffede mod nord den aften, da der var isslag på køreledningerne. Vores rejse tog 4 timer istedet for de sædvanlige 35 minutter, og vi fik snakket godt sammen. Da vi endelig var hjemme hos mig, var jeg nødt til at invitere Kim til at sove i min seng, da der ikke kørte flere tog mod syd. Og så var jeg jo nødt til at gifte mig med ham", skrive Cecilie.

Karin fandt HØ på Valentins Dag

Karin mødte sin man, også kendt som HØ, på Valentinsdag, samme dag de også blev gift nogle år senere. Efter mødet i et forsamlingshus tog Karin mod til, at følge op på den gnist, som var imellem dem.

"Lige før det var tid til at bryde op for aftenen og tage hjem, tog jeg alligevel chancen og stak min hånd under bordet, hvor ingen kunne se det. Jeg lagde hånden forsigtigt ovenpå HØs knæ og holdt vejret. Heldigvis lagde HØ sin hånd ovenpå min hånd og gav den et klem. Pyha, så kunne jeg ånde lettet op igen", skriver Karin.

Inge Marie fandt kærligheden i Frankrig

Inge Marie fandt kærligheden i et kloster, af alle steder! Det var på en bustur i Frankrig, hvor intens øjenkontakt senere blev til fysisk kontakt.

"Pludselig en aften, da vi sad til aftenbøn i kirken, tog han min hånd. Vi sad der i stilhed og betragtede hinandens hænder, mens 1500 mennesker omkring os sang: 'Kristus, dit ånd i os er som en kilde med levende vand'. Det var et fantastisk øjeblik, men det var nok godt, at vi på det tidspunkt ikke vidste, at det ville ende med kærlighed, ægteskab og en dejlig datter. Det ville vist have været alt for overvældende", skriver Inge Marie.

Diana og Bjarne mødtes i et sommerjob

Diana og Bjarne har delt deres søde historie om, hvordan de mødte hinanden i forbindelse med et sommerjob. Diana var meget forelsket, men også rigtig genert. 14 år senere mødte hun sin ungdomsforelskelse igen. Han havde ansøgt om, at få lov til at synge med i Dianas band. Efter lidt tid genkendte de hinanden, og de er nu lykkeligt gift med børn. Men inden det kom så vidt, måtte Bjarne tage det første skridt.

"Jeg var netop blevet færdig med min HF-eksamen, og til mit studentergilde kunne jeg ikke stå imod længere. Han mødte op til festen og lignede næsten én, der var på frierfødder, og han havde også lagt lidt i kortene om, hvad hans intentioner var. Det første kys var som .. ja, som at komme hjem, og allerede her vidste jeg, at jeg havde fundet manden, jeg ville dele resten af mit liv med, og jeg vidste, at han havde det på samme måde", skriver Diana.

Kerstin mødte Bjarne i en tidlig alder

Kerstin og Bjarne skal fejre guldbryllup næste år. De mødte hinanden gennem det Det Danske Missionsforbund. Kerstin og Bjarne blev gift i en tidlig alder, og har holdt ved hinanden lige siden. De mødtes først til et ungdomsmøde, og det fulgte Bjarne op på.

"Efter det næste ungdomsmøde fulgte jeg Kerstin hjem til Sølvtorvet. Og nu gik det stærkt. Kerstin fyldte 18 år på weekenden på Øresund, jeg fyldte 18 år i april og til Skt. Hans samme år forlovede vi os, og året efter giftede vi os. Vi var unge, nogle syntes meget unge, men selv siger vi: 'Vi er vokset op sammen'", skriver Bjarne.

Vibeke fandt Kent på Odense Teknikum

Vibeke mødte sin mand Kent til en fest på Odense Teknikum. Kent bad Vibeke om, at sidde ved siden af ham. Det har hun gjort lige siden. De har været gift i 45 år, og hver Valentinsdag fejrer de også Kents fødselsdag, han bliver 69 år gammel i år. Tillykke!

"Han blev færdig i efteråret '67 og vi valgte at tage til Læsø og hjælpe hans familie i en vanskelig tid. Det endte med, at vi blev og arbejdede med i familiefirmaet. Vi boede i mange år sammen med hans far og vores to drenge voksede op der", skriver Vibeke.

Jeanette mødte sin mand på et hospital

Et lille skænderi kan blive til stor kærlighed. Jeanette måtte tage imod skæld ud, da hun arbejde på det hospital, hvor hun mødte sin nuværende mand. Han var blevet lagt på den forkerte afdeling og var vred, men vreden blev til kærlighed.

"Jeg skulle tage i mod ham og må indrømme jeg var i et virkeligt dårligt humør den dag så det startede med et skænderi og derefter en flirt. Da han blev udskrevet inviterede han mig ud og kort efter flyttede jeg ind hos ham", skriver Jeanette.

Lise mødte Johan på Præstegården

En ny familie flyttede ind på en præstegård. Først var Lise ikke begejstret for at miste sin veninde, som i den forbindelse flyttede væk. Men senere faldt hun for storebroren i den tilflyttede familie. Lise blev gift med sin mand Johan da hun var 19 år gammel. De kan nu kigge tilbage på et langt liv i fællesskab.

"Jeg kom i præstegården hver dag. Som årene gik og teenageårene kom, fik jeg øje på storebroren. Han så dog overhovedet ikke til min side. Måske blev min senere trang til projektarbejde nedlagt her, for jeg gjorde det simpelthen til mit projekt, at vinde ham", skriver Lise.

Jeanette mødte sin mand til en fest og har i dag firebørn

Jeanette mødte sin mand på en bytur. Hun var først skeptisk, men blev senere forelsket. I dag har de fire drengebørn sammen, og de kan snart fejre kobberbryllup.

"Vi mødte hinanden for 18 år siden nede i bylivet, hvor manden faldt interesseret i mig med det samme, hvor jeg derimod var lidt mere skeptisk på det tidspunkt. Men vi fandt hurtigt ud af, at vi ikke kunne undvære hinanden og 4 år senere blev vi gift", skriver Jeanette.

Ditte faldt for flyttehjælpen

Det var et stort besvær for Dittes mand, at hjælpe hende med at flytte et kæmpe skab op af stejle trapper. Men belønningen var Dittes kærlighed, og det var det hele værd. Ditte og hendes mand har nu været sammen i 22 år. Dittes mand gjorde klogt i, at invitere sig selv indenfor, kort efter han hjalp med skabet. Ditte fik hurtigt interesse, der overgik normalt naboskab.

"Jeg anede ikke uråd, før jeg en dag fandt mig selv hængende halvt ude af vinduet, for at finde ud af, om hans bil var kommet hjem! Da slog det mig, at der var noget på spil. Og inden måneden var omme mødtes vi igen og kort efter blev vi kærester", skriver Ditte.

Anette blev forelsket i Indien

Anette fandt kærligheden som missionær i Indien. Der blev hun forelsket, og hun fandt sin mands kærlighed, i forbindelse med et gensynsmøde for danskerne der var i Indien. De har nu været sammen i 25 år.

"Med på turen var en otte år ældre enkemand, og en ca. en uges tid henne på turen sad han og jeg en dag på tagterrassen på YWCA i Madras i kogende hede. Vi snakkede bare lidt, men derefter var jeg bare solgt. Det var han dog ikke. Det blev han først, da hele gruppen havde gensynsweekend i en jysk præstegård", skriver Anette.

Stillekupéen bød på flirt for Anette

Togture kan byde på mange oplevelser. Anette mødte sin mand i en stillekupé, hvor han dristigt gav hende et stykke papir med sit telefonnummer, og en opfordring til SMS-korrespondence.

"Vi sad skråt over for hinanden med en mellemgang imellem os, men jeg lagde mærke til at der sad en flot fyr. Under hele togturen var der ligesom en "forbindelse" og da vi nåede til Sjællands siden, hørte jeg ham spørge en pige som sad overfor ham om han måtte lån en blyant og jeg tænkte "det gør han bare ikke!", men ganske rigtigt få minutter senere prikkede han mig på låret og gav mig en seddel med forskellige informationer, blandt andet hans mobilnummer", skriver Anette.

Fra Facebook til første date

En diskussion på Facebook blev til en date, og senere et forhold. I dag er de dog ikke sammen. Joan er stadig meget forelsket i Rene, så måske fortjener deres kærlighed atter en chance. Opfordringen er hermed videregivet!

"I 2009 kommenterede jeg på en Facebook-vens status, det gjorde Rene også, og han inviterede mig i flere omgange til at mødes", skriver Joan.

Pernille fandt kræligheden på sit kollegium

Pernille mødte sin forlovede, da hun deltog i festligheder på det kollegium, hvor hun lige var flyttet ind. Hun blev godt fuld under en rundboldkamp, men senere på aften blev det til lange samtaler og til sidst, kærlighed.

"Der var en flok knægte som stod og så på, og jeg var vidst også ret sjov at se løbe rundt på banen med en flaske rom i den ene hånd og en flaske cola i den anden. Jeg har altid været meget åben overfor nye mennesker, og klappede derfor den ene af knægtene på maven", skriver Pernille.

En hjælpende hånd blev til meget mere

En ny kopimaskine og en behjælpelig søn af en nabo blev til et startskud for kærlighed. Efter en rum tid tog den hjælpsomme søn en flaske rødvin med på besøg, og snakken faldt derefter på andet end kopimaskiner.

"Næste dag kom sønnen, som aftalt, og monterede dimsen, og vi fik en kop kaffe. Der manglede dog stadig en duplex-del til maskinen, som de endnu ikke havde fået leveret i firmaet, så han måtte komme en tredje gang, når de fik den hjem", skriver forlagsdirektøren.

Den helt rette bordplan

Skæbnen ville, at en bordplan til et bryllup arrangerede første møde mellem Kasper og kæresten. Han blev rigtig glad for hende, og opsøgte hende efter brylluppet. Hvem ved, måske kan de selv fejre bryllup en dag.

"Eftersom at jeg at stod for koordinationen med køkkendamerne, var der en masse løben frem og tilbage. Da var virkelig en skam, for vi oplevede flere gange at vi havde en samtale godt kørende. Men hver gang jeg gik undskyldte jeg, og ærgrede mig hele vejen ud til køkkendamerne," skriver Kasper.

Solvej og franskmanden

En galant franskmand inviterede Solvej på café. De så hinanden med hver deres barn, hver morgen på vej mod bus og bil. Thierry tog initiativ, og de har nu børn sammen og har været gift i mange år.

"Når jeg gik med min datter hen til bilen om morgenen, passerede vi næsten hver morgen, nogenlunde samme tid, en mand som holdt en dreng i hver hånd. De skulle til bussen. Efter en tid faldt det naturligt at hilse godmorgen, og efterhånden kunne min lille datter spotte dem på lang afstand og så råbte hun 'godmorgen'", skriver Solvej.

Julen bød på nyfunden kærlighed

En julefest i Nordjylland blev mødested for dette par, som kunne udveksle det første kys på bagsædet af en bil, samme aften.

"Han hilste og satte sig ved min side, bød mig ikke op og snakkede ikke særlig meget. Men vore hænder fandt hinanden, og snart rykkede vi tættere sammen. Aftenen sluttede, og han tilbød at køre mig hjem! Rattet blev overladt til en af hans kammerater, og her, på bagsædet i hans bil blev vore første kys udvekslet!" skriver Birthe.

Henning blev forelsket til ungdomsfest

Henning blev småforelsket under en ungdomsfest med sangleje. Han fik mod til at invitere sin kommende kone i biografen, hvor de fik set en cowboyfilm. De husker dog ikke, hvilken film det var.

"Jeg havde nu aldrig set andet end far til fire film i biografen og interesserede mig ikke for cowboy film, og det gjorde hun langt mindre. Men vi fik en hyggelig aften i biografen. Ingen af os husker i dag, hvad det var for en film", skriver Henning.

Dhamu mødte sin kone på en strand

Kærligheden kom uden strømper for Dhamu. Han mødte sin kone på stranden i Sønderborg. Han tilbød at give privattimer i matematik, en aften blev han hos hende, men han var inviteret til morgenmad den følgende morgen. Han havde glemt sine strømper hos sin udkårne, så svigermor blev forbavset, da han kom ind af døren uden strømper.

"Om morgenen skyndte jeg mig op ad den udendørs kældertrappe og ringede på. Min svigermor åbnede døren, hun kikkede op og ned af mig er du kommet hele vejen uden strømper?", skriver Dhamu.

Maja fik en date mere

Maja var en erfaren dater på internettet, hvor hun endte med at møde sin kæreste gennem mange år. Hun blev meget lun på hans profil, og skyndte sig at skrive. Den lidt generte mand blev til hendes kæreste, efter et hedt kys i sjapvejr på Vesterbro.

"Han endte med at sige 'Det kunne vi da godt gøre igen, ikke?' hvortil jeg idiot svarede 'Vi kunne også lade være?' i et forsøg på at være morsom, fordi det i mine øjne ret åbenlyst havde været en stor succes. Desværre er min kæreste meget en 'lad os kalde en spade for en spade'-kind of guy. Så han trak i land og begyndte sin farvel-svada. Jeg slog armene om ham og undskyldte, jeg syntes det ville være skønt at se ham igen, men om han dog ikke snart ville være venlig at kysse mig!" skriver Maja.

Bjarne løb ind i kærligheden

Bjarne løb direkte ind i sit livs kærlighed, efter han vandt et motionsløb. Her blev han vild med Vivi, men mistede kontakten. Et halvt år senere skulle de begge løbe i USA, og Bjarne samlede mod til at hilse på Vivi efter de landede i Atlanta.

"December kom, og allerede ved gaten i lufthavnen i Kastrup så jeg igen Vivi. Jeg tænkte, at hun umuligt kunne huske mig, så det var først ved ankomst til Atlanta, jeg turde hilse på hende. Hun kunne godt huske mødet i Hobro et halvt år tidligere. Skønt," skriver Bjarne.

Ann-Lie tog selv initiativet

Ann-Lie mødte sin partner under indøvning af et stykke amatør-teater. Hun synes godt om ham, men der skete intet. Efter nogen tid, ringede hun angående en foreslået øl i påsken, som senere blev til en romantisk middag og et forhold.

"I løbet af påskeugen besluttede jeg dog at han ikke skulle dø i synden og tog mod til mig og ringede ham op. Han lød meget overrasket da han hørte mig i telefonen, og da jeg spurgte om han mente det med påske-øllen, blev han lidt tavs og jeg tænkte 'Åh nej, jeg har misforstået det hele'. Men nej, jeg havde ikke misforstået noget," skriver Ann-Lie.

*Artiklen blev udgivet første gang den 13. februar 2012. Den er siden opdateret i 2017 både den 6.februar og 4. december.