Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Løkke og Pind giver kold skulder til Romney

Der er ikke megen opbakning fra de borgerlige partier i Danmark til højrefløjen i det amerikanske præsidentvalg. Ikke et eneste af partierne støtter åbent den republikanske kandidat, Mitt Romney, skriver Politiken. - -US Republican presidential candidate Foto: Mandel Ngan

Højrefløjen i Danmark bakker ikke op om den konservative præsidentkandidat. Danskerne ville vælge Obama

Der er ikke megen opbakning fra de borgerlige partier i Danmark til højrefløjen i det amerikanske præsidentvalg. Ikke et eneste af partierne støtter åbent den republikanske kandidat, Mitt Romney, skriver Politiken.

- Jeg synes simpelthen, at Barack Obama har gjort det ubegribelig dårligt som præsident, men jeg er ikke sikker på, at Romney er alternativet, siger udenrigsordfører for Venstre Søren Pind til Politiken.

Hans egen formand, Lars Løkke Rasmussen, har erklæret sin støtte til den siddende præsident.

På trods af en officiel partikontakt til Republikanerne vil Konservative ikke åbent stille sig bag Mitt Romney.

- Der er ting, som Republikanerne ikke står for, som vi står for, for eksempel miljø- og klimapolitikken. Der vil vi konservative jo være enige med Demokraterne, siger udenrigsordfører Per Stig Møller.

Dansk Folkeparti forholder sig passivt til resultatet af valget, siger udenrigsordfører Søren Espersen:

- Mit vigtigste spørgsmål som dansk politiker er: Har det nogen betydning for Danmark eller Nato, hvem af de to der sidder i Det Hvide Hus? Der er svaret nej. Derfor er jeg bogstaveligt talt fuldstændig ligeglad.

Heller ikke Liberal Alliance, der ligesom Republikanerne taler for et lavere skattetryk, har en samlet partipolitisk holdning.

Udenrigsordfører Mette Bock takker nej til både Mitt Romneys "dybt konservative værdipolitik" samt til den store statsgæld, som Barack Obama har ansvaret for.

Den yderst afmålte borgerlige entusiasme over for Mitt Romney stemmer godt overens med befolkningens generelle holdning, skriver Politiken.

I en Megafonmåling erklærer 84 procent af danskerne, at de ville stemme på præsident Obama, hvis de kunne. Kun fire procent støtter den tidligere Massachusetts-guvernør.