Løkkes sko til 2000 kroner stjal debat

Ifølge politisk kommentator Hans Engell dummede Løkke sig i går under Folketingets spørgetime, da han satte spørgsmålstegn ved, om ekstra 2000 kroner om måneden betyder noget for den almindelige danske familie

Lars Løkke Rasmussen fik i går en del opmærksomhed under den nyindførte spørgetime i Folketinget, da han satte spørgsmålstegn ved værdien af 2000 kroner for den almindelige dansker.
Lars Løkke Rasmussen fik i går en del opmærksomhed under den nyindførte spørgetime i Folketinget, da han satte spørgsmålstegn ved værdien af 2000 kroner for den almindelige dansker. Foto: Keld Navntoft.

Lad os styrke offentlighedens interesser for debatterne og opnå en forhåbentlig ordentlig debat. Jeg giver først ordet til statsministeren.

Forventningerne var store, da Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), i går for første gang åbnede den nye debatform den såkaldte spørgetime med statsministeren i Folketinget.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har brugt den nye spørgetime som anledning til at droppe sine ugentlige pressemøder på Christiansborg.

LÆS OGSÅ: Eksperter dumper partiledere i retorik

I stedet er det nu Lars Løkke Rasmussen (V) og de øvrige partiledere i Folketinget, som får lejlighed til at stille Thorning spørgsmål. Og det sceneskifte benyttede statsministeren til at stille en række modspørgsmål til oppositionens partiledere.

For at skabe mere interesse om debatterne er der lempet på regler for bifalds- og mishagsytringer, så politikerne blandt andet kunne grine, ryste på hovedet og banke let i bordet, uden at formanden greb ind.

Især Lars Løkke Rasmussens spørgsmål til Helle Thorning-Schmidt fremkaldte enkelte reaktioner fra de omkring 80 politikere i folketingssalen, som dog har forbud mod at buhe og klappe.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell dummede Løkke sig dog, da han satte spørgsmålstegn ved, om ekstra 2000 kroner om måneden betyder noget for den almindelige danske familie.

2000 kroner. Det kommer an på, hvem man er. Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge, lød det fra Lars Løkke Rasmussen i debatten om, hvorvidt 2000 kroner er nok til, at man vil gå fra offentlig forsørgelse til et job.

Den debat burde V-formanden have holdt sig ude af, mener Hans Engell.

Det var en fundamental fodfejl, han begik med de 2000 kroner. Der gjorde han det eneste, man ikke må som toppolitiker nemlig at bedømme, om tal er store eller små. 2000 kroner er for rigtig mange danskere et meget stort beløb. Og det gjorde han lidt grin med.

Alligevel var det Løkke, der var bedst til at udnytte den nye debatform, mener Engell:

Han var den, der fik latteren frem, og han var lidt småfræk.

Ifølge Lykketoft fik den nye debatform en god start, selvom der er plads til mere liv i salen.

Næste spørgetime med statsministeren er den 5. november.