Prøv avisen

LA vil skrotte grøn plan for landbruget

Regeringens plan om Grøn Vækst må skrottes, mener LA forud for landsbrugsdemonstration

Mens traktorer fra hele landet bevæger sig mod København for at demonstrere mod regeringens plan Grøn Vækst og vandmiljøplanen, opfordrer Liberal Alliance nu til, at netop Grøn Vækst skrottes.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, mener nemlig, at planerne hverken værner om miljøet eller landbruget.

- Det mener Liberal Alliance ikke, og derfor arbejder vi for, at planen tages af bordet, siger Anders Samuelsen som taler senere onsdag ved demonstrationen på Christiansborg Slotsplads.

- Er der ikke politisk vilje til dette, vil vi arbejde for, at landmændene, hvis loven om for eksempel de 10 meters randzoner om alle vandløb gennemføres, holdes skadesfri i henhold til grundlovens paragraffer om ekspropriation, siger Liberal Alliances formand.

Ifølge Anders Samuelsen lider Grøn Vækst af flere svagheder: Landbruget er ikke blevet inddraget, der er ikke taget højde for erhvervets konkurrenceevne eller regnet på de økonomiske omkostninger. Og endelig er Grøn Vækst udtænkt "midt i en brølende højkonjunktur" men skal gennemføres midt i en økonomisk krise.

- Jeg synes, vi skal sige det lige ud: Hverken det faglige grundlag eller timingen for Grøn Vækst holder. Hvorfor ikke gribe muligheden for at begynde forfra, siger Liberal Alliances formand.

Anders Samuelsen foreslår i stedet, at der nedsættes en Landbrugskommission med repræsentanter for landbruget, forskningsverdenen og den finansielle sektor.

- Kommissionen skal udarbejde forslag til en grundig og samlet plan for udviklingen af dansk landbrug, med tryk på bæredygtig vækst, siger Liberal Alliances formand.