Læger savner prioritering i sundhedsvæsenet

Vi skal en tur rundt på røntgenklinikken i Glostrup.
Historierne handler om lægers beskrivelser af ...

I særdeleshed giver de adspurgte læger udtryk for, at prioritering bunder i politisk populisme og sparekrav frem for at stå på en lægefaglig platform. Og ifølge professor og sundhedsøkonom på Syddansk Universitet Dorte Gyrd-Hansen har lægerne en pointe. Foto: NANNA NAVNTOFT/Ritzau

Politisk populisme har overtaget prioriteringer i sundhedsvæsenet, mener flertal af læger i undersøgelse. Sundhedsøkonom efterlyser politisk mod

Prioriteringen i sundhedsvæsenet er enten helt fraværende eller styret af tilfældigheder. Sådan lyder det fra to ud af tre læger, 65 procent, i en undersøgelse foretaget af Kristeligt Dagblad.

I særdeleshed giver de adspurgte læger udtryk for, at prioritering bunder i politisk populisme og sparekrav frem for at stå på en lægefaglig platform. Og ifølge professor og sundhedsøkonom på Syddansk Universitet Dorte Gyrd-Hansen har lægerne en pointe.

”Der er et åbenlyst behov for at åbne for en prioriteringsdiskussion i Danmark. Det er, som om man tror, at hvis man ikke tager diskussionen, så pågår den ikke. Problemet er, at hvis vi ikke systematisk prioriterer de ydelser, som giver mest sundhed for pengene, så taber vi jo alle sammen.”

Et godt eksempel er den politisk bestemte behandlingsgaranti, der sikrer, at alle patienter udredes inden for fire uger, siger klinisk lektor og overlæge i ortopædkirurgi ved Aalborg Universitetshospital Sten Rasmussen. Han deltog i Kristeligt Dagblads undersøgelse og mener som flertallet, at ”prioriteringen er tilfældig og usystematisk”.

”Det lyder jo fornuftigt, at en patient skal have diagnose og

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.