Prøv avisen

Langballe beklager form men ikke indhold

-Arkiv- Ill til RB 26.01.2010 13:15 Jesper Langballe om sit indlæg i Berlingske: "Måden jeg formulerede mig på var uheldig og kluntet." (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2010) Foto: Liselotte Sabroe

Dansk Folkepartis Jesper Langballe beklager formen, men fastholder sine angreb på muslimer. Pia Kjærsgaard erklærer sig enig

Dansk Folkepartis Jesper Langballe beklager formen, men ikke indholdet af, hvad han skrev i sit stærkt kritiske indlæg i Berlingske Tiden om muslimer i weekenden. Han skrev, at muslimske mænd slår deres børn ihjel og vender det blinde øje til, at onklerne voldtager.

- Jeg står fuldt og helt ved substansen, siger han, men tilføjer, at "måden, jeg formulerede mig på var uheldig og kluntet".

Det er partileder Pia Kjærsgaard tilfreds med.

- Det er fint, at Jesper Langballe har beklaget, at han var for smart og kæk i sine bemærkninger, som har været med til at ødelægge debatten, siger hun.

Men DF-lederen erklærer sig enig i indholdet af Jesper Langballes indlæg.

- Han står inde for indholdet, og det er også det, jeg gør. Jeg siger, at der er problem i forhold til æresdrab. Det må vi da konstatere, siger Pia Kjærsgaard, der også siger, at muslimske kvinder ofte ikke har familien bag sig, hvis de er blevet voldtaget.

Pia Kjærsgaard afviser ikke, at Dansk Folkeparti er et antimuslimsk parti.

- Vi synes, at islam er en religion, som i den grad griber ind i menneskers hverdag. Den skal gribe ind i menneskers hverdag. Derfor mener vi bestemt ikke, at islam er noget, der skal vinde fremme i Danmark under nogen omstændigheder, siger Pia Kjærsgaard.