Lars Hedegaards kontroversielle udtalelser

Lars Hedegaard har længe været en synlig islam-kritiker. Læs tre af hans mest kontroversielle udtalelser her

Højesteret frifandt i april 2012 Lars Hedegaard for racistiske udtalelser på internetbloggen Snaphanen.dk
Højesteret frifandt i april 2012 Lars Hedegaard for racistiske udtalelser på internetbloggen Snaphanen.dk. Foto: Annelene Petersen Denmark.

Det er endnu uvist, hvorfor den kontroversielle debattør Lars Hedegaard i eftermiddag blev forsøgt dræbt i sin opgang på Frederiksberg i København.

Den 70-årige Lars Hedegaard har dog gennem årene skabt sig mange fjender med sine meget kontante udtalelser - ikke mindst om landets muslimer.

Her følger et par eksempler på hans islamkritiske kommentarer:

- "Den moderne islamisme, som næsten alle danske imamer går ind for, kalder sig en religion, men er først og fremmest en politisk ideologi på linje med kommunismen og nazismen," sagde han til Berlingske Tidende den 6. november 2011.

LÆS OGSÅ: Islam-kritiker Lars Hedegaard forsøgt dræbt

- "Hvis vi havde været bønder i 1700-tallet, havde hovedfjenden været nem at identificere, for det var herremanden, ligesom hovedfjenden for arbejderne i 1900-tallet var kapitalisterne. I dag er det nok imamerne, jeg ser som hovedfjenden, fordi de definerer, hvad folk må tro og mene, men imamerne ville jo ikke kunne gøre sig gældende, hvis ikke der havde været denne slaphed hos de mennesker, der kalder sig intellektuelle," lød det fra ham i Politiken den 28. januar 2004.

- "Men når man har lov - eller bør have lov - til at spotte kristendommens inderste troslærdomme, så må det samme gælde islams. Og det er jo islam, vi taler om. Jeg har endnu ikke hørt nogen kristen, buddhist, hindu, jøde, jain eller asa-troende melde nogen til politiet for forhånelse af deres religion. Jeg mener heller ikke at have hørt om en ateist, der har ringet til Politigården, fordi han føler sig forulempet af den megen snak om guder og profeter," skrev han i en kronik i Berlingske den 18. april 2010.

OVERBLIK: Tidligere politisk motiverede angreb i Danmark

Lars Hedegaard blev frifundet af Højesteret for racistiske udtalelser i april sidste år. Udtalelserne kom på internetbloggen Snaphanen.dk, hvor han blandt andet hævdede, at muslimer voldtager deres børn.