Lars Løkkes parti kan nu komme på stemmesedlen: Jeg er ikke halalhippie. Men vi behøver ikke slås om udlændingepolitik

Partiet Moderaterne har på tre måneder samlet de nødvendige vælgererklæringer for at stille op til valg

"Jeg er den, jeg er. Og jeg har et liberalt udgangspunkt. Jeg vågnede ikke op den 1. januar og blev til et nyt menneske. Så jeg ville nok sige, at vi er et centrum-højre parti," siger Lars Løkke Rasmussen.
"Jeg er den, jeg er. Og jeg har et liberalt udgangspunkt. Jeg vågnede ikke op den 1. januar og blev til et nyt menneske. Så jeg ville nok sige, at vi er et centrum-højre parti," siger Lars Løkke Rasmussen. Foto: Leif Tuxen.

Siden Lars Løkke Rasmussen på årets første dag meldte sig ud af Venstre, har politiske reportere boret i, hvad det næste projekt blev for manden, der har været dømt ude af politik flere gange, men som altid er kommet tilbage. I går kom Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne så over grænsen på de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at komme på stemmesedlen til Folketinget. Det er gået hurtigere for Moderaterne end for andre partier, der har prøvet.

Hvad er det vigtigste politiske mål for Moderaterne?

Det vigtigste mål for Moderaterne er at fremme en politisk kultur, hvor der bliver truffet beslutninger på Christiansborg, som gør en reel forskel i forhold til de problemer, vi står med.

Hvornår kommer der et konkret politisk program fra jer?

I dag er vi kommet forbi en milepæl. Men på den anden side af kommunalvalget kommer vi med det hele. Program, kandidater, logo og alt hvad der hører til et parti.

Hvad håber I at ændre politisk på udlændingeområdet?

Jeg er hverken blevet halalhippie eller radikal. Men når Socialdemokratiet har flyttet sig enormt, godt nok 30 år for sent, så burde det borgerligt-liberale modsvar ikke være at flytte sig længere ud, det burde være at omfavne Socialdemokratiets ændring i udlændingepolitikken og sige, at vi så ikke længere skal slås om det.

I karakteriserer jer som et social-liberalt midterparti. Hvordan adskiller I jer fra andre midterpartier som De Radikale og Kristendemokraterne?

Jeg er den, jeg er. Og jeg har et liberalt udgangspunkt. Jeg vågnede ikke op den 1. januar og blev til et nyt menneske. Så jeg ville nok sige, at vi er et centrum-højre parti.

Hvem er dit største politiske idol?

Anders Fogh Rasmussen (V) blev engang stillet samme spørgsmål, og han sagde ”ingen”, fordi de ved nærmere eftersyn alle sammen blegnede. Det synes jeg er en af de kloge ting, Anders Fogh Rasmussen har sagt. Men hvis jeg skal sige et navn, så er det amtsborgmester Otto Herskind i Vejle. Han var en god Venstre-borgmester, som var rundet af højskolen. Han havde rod i en ægte folkelighed.

Hvis du ved næste folketingsvalg fik en jordskredssejr, som Birgitte Nyborg gjorde i tv-serien ”Borgen”, hvad ville du så bruge sejren til?

Jeg har ikke fået set Borgen til ende, så jeg ved ikke, hvordan det gik hende. Men jeg ville gerne bruge en sejr på at sætte et langt lys på Danmark. Jeg synes, at vi hopper lidt fra tue til tue. Vores sundhedsvæsen er udfordret. Det bliver foreslået, at vi bare ansætter 1000 sygeplejersker, og så tror man, at problemet går væk. Det ville være spændende, hvis der kom et samarbejde mellem De Konservative, LA, Venstre, Radikale Venstre, Socialdemokratiet og så selvfølgelig Moderaterne. Vi skulle sammen sætte et langt lys på Danmarks udvikling.

Hvordan skal I fejre, at I er blevet opstillingsberettigede?

Jeg har sagt tak på Facebook og til de frivillige på vores sekretariat. Det er jo en milepæl, vi passerer, så hvis jeg havde tid, ville jeg køre ud til vores sekretariat i Herlev med en lagkage. Den skulle have 21.515 flag i, et for hver person, som har givet os en chance.