Prøv avisen

Ledige skal passe gamle

Tidligere overvismand advarer mod at fremrykke offentligt byggere. Ledige fra byggeriet skal i stedet over i andre brancher.

Det vil være samfundsmæssigt skadeligt, hvis politikerne gennemfører planer om at sætte gang i offentligt byggeri for at få de tusindvis af nye arbejdsløse i byggebranchen i arbejde igen inden for byggeriet. De ledige bør i stedet omskoles til job i social- og sundhedssektoren eller andre områder, hvor der mangler arbejdskraft.

Sådan lyder meldingen i Morgenavisen Jyllands-Posten fra den tidligere overvismand og formand for Velfærdskommissionen professor Torben M. Andersen, Aarhus Universitet.

- Byggebranchen har været unaturlig stor og kunstigt pustet op af belåning af friværdier. Derfor giver det ingen mening at forsøge at fastholde det beskæftigelsesniveau, som vi har haft i byggebranchen, siger professor Torben M. Andersen og tilføjer:

- Det offentlige skal ikke sikre, at alting bliver som før. Vi må ikke fastholde noget, der er forkert. Krisen har en årsag og er et tegn på, at noget skal forandre sig. Vi skal have flyttet folk over til områder, hvor der mangler arbejdskraft, f.eks. i ældreplejen.