Lektiolog hvad er det?

Bagsiden kigger nærmere på nogle af de jobtitler, der ikke umiddelbart afslører, hvad jobbet går ud på. I dag gælder det titlen lektiolog, og bagsiden har bedt Jane Kruse Andersen, der er lektiolog på Rådgivnings- og støttecentret ved Aarhus Universitet, om at fortælle om sit job

På billedet instruerer lektiolog Karen Kjær Odgaard (til venstre) en studerende i et program, der kan læse studietekster højt. –
På billedet instruerer lektiolog Karen Kjær Odgaard (til venstre) en studerende i et program, der kan læse studietekster højt. – Foto: Privatfoto.

Hvad betyder din titel?

Jeg giver individuel støtte til universitetsstuderende med udgangspunkt i studie­relevante tekster, pensum eller andre tekster. Ud over en kandidatuddannelse inden for sprog har jeg efteruddannet mig til lektiolog på et halvt år.

LÆS OGSÅ: Postdoc - hvad er det?

Hvad går dit job ud på?

Artiklen fortsætter under annoncen

Som lektiolog arbejder jeg med at give studiestøtte til universitetsstuderende med læse- og skrivevanskeligheder, oftest ordblinde, men også studerende med psykiske eller fysiske handikap. Hverken Einstein eller Niels Bohr var gode til at stave, så ordblindhed siger ikke noget om intelligens. De studerende kan via en computer få læst tekster fra pensum op. Ordblinde har svært ved at afkode fra bogstav til lyd, og derfor kan højtlæsning være en stor hjælp. Aktuelle studieopgaver, eksamensforberedelse og øvelser i at holde mundtlige oplæg, hjælper jeg også med.