Prøv avisen

Lene Espersen angriber Lars Hedegaard

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen tager afstand fra Formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaards radikale udtalelser om muslimer. Foto: Keld Navntoft

Trykkefrihedsselskabets formand har skadet debatten om ytringsfrihed, mener den konservative leder

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, har skadet debatten om ytringsfrihed med sine nedsættende udtalelser om muslimer.

Det mener den konservative leder Lene Espersen. Lars Hedegaard blandt andet har sagt om muslimer, at "de voldtager deres egne børn". Lene Espersen mener, at det "er umuligt at forsvare, hvad han har sagt".

- Det er meget ødelæggende for den diskussion, vi har om ytringsfrihed, at nogen benytter ytringsfriheden til at komme med ytringer, som efter min mening, er meget nedsættende over for den store gruppe af muslimer, som er fuldstændigt velintegrerede, og som aldrig kunne drømme om at opføre sig på anden måde end alle os andre lovlydige borgere, siger Lene Espersen til Ritzau.

- Det er ødelæggende for Lars Hedegaards egen position som en, der skulle kæmpe for ytringsfriheden, fordi han mere kommer til at virke som en, der er negativ over for muslimer, siger hun.

Den konservative leder bakker op om dem, der er holdt op med at samarbejde med Trykkefrihedsselskabet i protest mod udtalelserne fra Hedegaard, der faldt i en video på en blog. Lars Hedegaard har senere sagt, at hans kritik var rettet mod islams kvindesyn og ikke mod alle muslimer.