LGBT: Afliv myten om ligestilling og frisind i Danmark

Vi må droppe forestillingen om ligestilling, hvis homoseksuelle fremover skal turde at springe ud, mener LGBT.

Vi må aflive myten om ligestilling og frisind, hvis vi skal løse problemet med, at homoseksuelle skjuler deres seksualitet på arbejdspladsen.

Det mener Rikke Voergård-Olesen, som er arbejdsmarkedspolitisk talsperson hos Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark) efter en ny undersøgelse.

- Der er en håbløs mangel på viden i Danmark, fastslår Rikke Voergård-Olesen og uddyber:

- Vi ønsker ikke at sætte fokus på det som samfund. Vi vil hellere fortælle den her glamourhistorie om, at det går godt, og at vi er et ligestillet og frisindet samfund. Vores myte om, hvor godt det går, står faktisk i vejen for, at vi anerkender problemet.

Fire ud af ti bøsser, lesbiske og transseksuelle vælger ifølge undersøgelsen slet ikke eller kun i lav grad at være åbne om deres seksualitet over for kolleger og chefer, skriver Ugebrevet A4.

Undersøgelsen er lavet af Epinion for LO, FTF og Akademikerne.

Rikke Voergård-Olesen peger på, at det handler om en manglende synlighed af mangfoldighed.

- Problematikken skyldes et generelt lavt vidensniveau i Danmark. Der er manglende viden om, hvordan man håndterer mangfoldighed på en professionel måde. Det gælder både fagforeningerne, arbejdsgiverorganisationerne og de enkelte arbejdspladser, siger hun.

Hun opfordrer til, at vi skeler til vores nordiske naboer. De klarer sig ifølge undersøgelser langt bedre, end vi gør herhjemme.

- Vi er i Danmark meget, meget langt bagefter på området sammenlignet med blandt andet Island, Norge og Sverige. De afsætter langt flere ressourcer og har generelt et højere vidensniveau i samfundet, siger hun og fastslår:

- Vi bør begynde at bruge af de gode erfaringer, der er i andre lande.