Prøv avisen

LO: Regeringen svigter de svage

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Nissen

LO-formand kalder regeringens 2020-plan for "dybt usolidarisk". I DI mener man, at den er den rigtige medicin

Regeringen pisker de ældre og svigter de arbejdsløse.

Sådan lyder den korte kontante kommentar fra LO i forbindelse med regeringen har fremlagt sin 2020-plan.

- Det er velkendt, at regeringen gang på gang udvælger bestemte grupper, der skal holde for. For et år siden var det de arbejdsløse, og nu er det så de mennesker, der er tættest på pensionsalderen. Det er dybt usolidarisk, siger LO-formand Harald Børsting.

LO slår på, at regeringen i stedet for at skabe job til de arbejdsløse, tvinger regeringen i stedet dem med et langt og hårdt arbejdsliv til at blive endnu længere tid på arbejdsmarkedet.

- Vi taler om folk, der har haft et langt og hårdt arbejdsliv, og har haft en berettiget forventning til, hvornår de kunne forlade arbejdsmarkedet. De får nu meget dårlige muligheder for at kunne disponere anderledes, siger Harald Børsting.

I planen ligger regeringen op til, at der skal indføres en langt hårdere styring til af de offentlige budgetter. Der foreslås et budgetloft på 27 procent af den samlede økonomi mod 29 procent i dag.

Og DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, siger, at det er helt afgørende at få styr på de offentlige budgetter.

- Det er nu, Folketingets politikere må vise, at de mener det alvorligt, når de taler om at skabe vækst i den private sektor. Der er ikke brug for flere rapporter og flere planer, siger Karsten Dybvad.

DI-direktøren påpeger, at væksten kun kommer med en større privat sektor, hvor virksomhederne gennem større produktion og afsætning kan skabe nye arbejdspladser.

- Det vil samtidig skabe mulighed for at finansiere en effektiv offentlig sektor. Det skaber regeringens 2020-plan et godt grundlag for, siger Karsten Dybvad.