Løkke til danskerne: Terrorfrygt må ikke påvirke os

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kom som ventet ind på terror i sin nytårstale, der blev sendt fredag aften.

Terror i København. Terror i Paris. Terror mange andre steder i verden.

2015 var i den grad et år i terrorens tegn, og helt som ventet adresserede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) emnet i sin nytårstale 1. januar.

Budskabet fra Løkke var ikke til at tage fejl af: Danskerne må ikke lade terrorfrygten påvirke deres hverdag.

- Terrorangrebet i København. Et russisk passagerfly, som eksploderede over Sinai. Drab på turister i Tunesien. Angreb i Beirut. Angreb i Californien. De blodige angreb i Paris.

- Alle steder var ofrene uskyldige og forsvarsløse mennesker. Kunne det have været vores nærmeste? Kunne det have været vores børn? Den tanke kan man få. Det er terrorens væsen at skabe netop dén frygt.

- Men vi må aldrig opgive vores hverdag og vores frie liv. Aldrig blive bange for at tage toget eller sætte os ved et cafébord. For så har terroristerne vundet, siger Løkke.

Statsministeren advarer mod, at terrorfrygten skal påvirke danskernes syn på andre mennesker.

- Og hvis frygten får nogle til at se skævt til mennesker med en anden baggrund end deres egen. Så har terroristerne også vundet.

- De prøver at skabe frygt mellem mennesker. Trække falske skillelinjer. Mellem Vesten og Islam. Men den sande skillelinje går et andet sted. Mellem lys og mørke. Mellem frihed og tyranni. Mellem mod til godhed og fej ondskab, lyder det fra statsministeren.

Han benytter nytårstalen til at takke dansk politi og de danske soldater, som "passer på Danmark".

- Vi skal bekæmpe terroristerne som de mordere og forbrydere, de er. Både når de dræber uskyldige mennesker i Irak og i Syrien. Og når de angriber os herhjemme.

- Derfor styrker vi vores efterretningstjenester. Derfor giver vi flere ressourcer til politiet. Og derfor er danske soldater med i den internationale indsats mod terror.

- Tak til alle danske kvinder og mænd i politiet og forsvaret. Herhjemme og derude. I passer på Danmark, lyder det fra Løkke.