Mønske kvinder strikkede for livet

Strik en hue og red et barn, lød opfordringen fra Red Barnet. En strikkeforretning på Møn tog det bogstaveligt og har netop afleveret to tønder babyhuer til Red Barnets generalsekretær, Mimi Jacobsen

Annette Naur (nummer to fra højre) afleverer i følgeskab med sin søn og mand 1964 hjemmestrikkede huer til generalsekretær i Red Barnet, Mimi Jacobsen. --
Annette Naur (nummer to fra højre) afleverer i følgeskab med sin søn og mand 1964 hjemmestrikkede huer til generalsekretær i Red Barnet, Mimi Jacobsen. --. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

1964. Så mange hjemmestrikkede babyhuer har Annette Naur personligt afleveret til Red Barnets generalsekretær, Mimi Jacobsen.

Mimi Jacobsen tog sig til munden af overvældelse, da hun på sit kontor tog imod Annette Naur, hendes mand, deres 18-årige søn og to store tønder fyldt med huer.

– Jeg kan slet ikke komme mig over alle de huer. Det er helt vildt, sagde hun.

Huerne er strikket til Red Barnets "Strik en hue og red et barn"-kampagne, som hjælpeorganisationen lancerede den 5. oktober. Som indehaver af forretningen Sy og Strik i Stege på Møn har Annette Naur sponsoreret mønster og garn, mens fortrinsvis mønske kvinder har haft travlt med at slå masker op og strikke huer til de små. Men det var faktisk hendes søn, der fik ideen.

– Vi så morgen-tv, og på skærmen sad Mimi Jacobsen i sofaen, strikkede en hue og fortalte om kampagnen. Så sagde min søn: "Den griber du mor".

Det gjorde Annette Naur så. Hun sendte en pressemeddelelse til de lokale aviser, hvori hun bad sine kunder om hjælp i form af strikkekyndighed. Kunderne kunne komme ind og hente mønster og garn ganske gratis. Det eneste, de skulle, var at strikke og aflevere den færdige hue i butikken inden 1. december.

– Projektet gik lige i hjertet. Her kunne jeg via mit fag gøre en forskel. Jeg satsede højt, syntes jeg, og håbede på at få 200 huer i alt, fortæller Annette Naur. Det fik hun så – gange 10 – og har dermed sponsoreret huer til en værdi af 10.000 kroner.

– Det har været en fantastisk oplevelse at stå bag. Støtten fra kunderne og deres engagement har været enorm, og jeg er taknemmelig for, at jeg har fået lov til at aflevere huerne personligt, siger Annette Naur.

Ud over kaffe, knus og mange tak fik Annette Naur også et diplom af Mimi Jacobsen som tak for hendes og de strikkende kvinders indsats.

Når Red Barnets kampagne slutter til marts, sendes samtlige huer til Afrika, hvor de skal sørge for, at de mindste børn ikke får sygdomme forårsaget af kulde. Hvert år dør der fem millioner afrikanske børn under fem år, mange af dem på grund lungebetændelse og andre sygdomme, som kan undgås, hvis børnene ikke afkøles.

Red Barnet har indtil videre modtaget over 12.000 hjemmestrikkede huer med Annette Naurs bidrag som det absolut største.

duus@kristeligt-dagblad.dk