Mageløse Malta

Tag med Kristeligt Dagblad og Løgumkloster Højskole på fem dages højskolekursus og otte dages rundrejse til Malta

Valletta er en af verdens smukkeste hovedstæder, præget af Johanniternes arkitektur.
Valletta er en af verdens smukkeste hovedstæder, præget af Johanniternes arkitektur. Foto: Løgumkloster Højskole.

UDSOLGT

Tag med til Malta og oplev historien folde sig ud. Lige fra forhistoriske templer, der er ældre end pyramiderne, til Paulus' fodspor og kristning af Malta og til korsriddertiden og Anden Verdenskrig. Kom og oplev et lille land, der har været begæret og besat af stort set alle, men som alligevel er helt sig selv.

Vi har sammensat et program, som ikke blot viser denne lille østats skønne natur, men som også tager os med rundt til storslåede byer som Valletta og Mdina. Valletta er en af verdens smukkeste hovedstæder, præget af Johanniternes arkitektur.

H.C. Andersen skrev om dette, da han besøgte Malta: "et Skue så rigt og broget som man aldrig har det i Norden".

Valletta er anlagt på Sceberras-bjerget, der ligger mellem to fjorde og er bygget som den kristne verdens forpost mod muslimerne med penge fra europæiske lande. Den er stærkt befæstet og anlagt mellem to fæstninger. Byens indre, som er udformet af den berømte arkitekt Francesco Laparelli fra Cortona, giver den besøgende dramatiske oplevelser med fantastiske udkig over Middelhavet. Turen vil føre os ind i storslåede neolitiske templer såvel på Malta som på naboøen Gozo, til mageløse katedraler og stille klostre. Vi skal blandt andet besøge et karmeliterkloster i "den stille by" Mdina, og et Augustinerkloster på Gozo.

Tag med og oplev foråret på Malta, årets skønneste tid, hvor mandeltræerne blomstrer, og luften er fuld af duft af kløver og oxalis!

Malta har været begæret og besat af stort set alle, men er alligevel helt sig selv.
Malta har været begæret og besat af stort set alle, men er alligevel helt sig selv. Foto: Løgumkloster Højskole.