Prøv avisen

Malou Aamund forlader Ny Alliance

Malou Aamund tror ikke længere på Ny Alliance og har derfor sluttet sig til Venstre. Hun mener ikke, at hun snyder sine vælgere, selvom Ny Alliance gik til valg på at mindske Dansk Folkepartis indflydelse. - Foto: .

Regeringen og Dansk Folkeparti får igen flertal i Folketinget. Malou Aamund har mistet troen på Ny Alliance og går til Venstre. Khader sår tvivl om partiets fremtid

Malou Aamund forlader øjeblikkeligt Ny Alliance for at gå til Venstres folketingsgruppe.

- Jeg har besluttet at melde mig ud af Ny Alliances folketingsgruppe og melde mig ud af partiet, for jeg tror ganske enkelt ikke længere på projektet, siger Malou Aamund.
 
Fastholder mærkesager
- Jeg føler, jeg bliver nødt til at være loyal over for de mærkesager, som jeg er gået til valg på, og derfor søger jeg optagelse i Venstres folketingsgruppe. For det er der, jeg er overbevist om, at jeg bedst vil kunne kæmpe for de reformtanker, som jeg hele tiden har stået for, siger hun.

Dermed har VK-regeringen og Dansk Folkeparti igen det flertal på 90 mandater, som de mistede, da Pia Christmas-Møller sprang fra De Konservative i december.

Snyder ikke vælgere
Malou Aamund mener dog ikke, at hun dermed snyder sine vælgere, selvom Ny Alliance gik til valg på at mindske Dansk Folkepartis indflydelse.

- Jeg ser ikke noget alternativ, for jeg tror ikke på det politiske projekt Ny Alliance, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af i dag. Hvis der var en fremtid, så ville det selvfølgelig have været en hel anden situation. Og igen - det der med at definere sig selv i modpol til noget andet, synes jeg er noget underligt noget, siger hun.

Khader: Vi ligger ned
Malou Aamunds skifte til Venstre har skabt tvivl hos de tilbageværende stiftere om partiets fremtid.

- Vi ligger ned. Ny Alliance eksisterer stadig. Men har brug for at tænke vores fremtid igennem, sagde Naser Khader på pressemøde tirsdag middag.

Han blev overrasket over Aamunds afgang, fortalte han.

ritzau