Man kan nå meget på fem minutter

Der er tilbagevendende kortformsindslag, jeg så vidt muligt sørger for at høre i radioen. Det kan være bønnen i P2’s transmissioner af Morgenandagten fra Københavns Domkirke. Det er nu også de ofte muntre fem minutter med en naturvejleder i ”P1 Morgen” lige inden klokken 9.00, skriver Leif Hjernøe. Foto: Nima Stock/ritzau

Positivt set og hørt kan det kortfattede være til velsignelse og give opmuntring og styrke under et ellers enerverende langstrakt tidsforløb. Et omhyggeligt udformet digt, et udsøgt skriftsted, et heldigt bevaret citat eller et gennemtænkt brev kan give meningsfylde

En kortfattet udtalelse eller en ubetænksom mail fra en magtfuld politiker kan få uoverskuelige følger. En uoverlagt bemærkning fra Folketingets talerstol kan for altid komme til at præge en politikers eftermæle. Et øjebliks uopmærksomhed kan give livs- varige mén.

Positivt set og hørt kan det kortfattede også være til velsignelse og give opmuntring og styrke under et ellers enerverende langstrakt tidsforløb. Et omhyggeligt udformet digt, et udsøgt skriftsted, et heldigt bevaret citat eller et gennemtænkt brev kan give meningsfylde.

Mod til gavmildhed, kærlighedsytringer og frelsehandlinger kan forvandle os, det pointerede sognepræst Mette Gramstrup under transmissionen af søndagens radiogudstjeneste fra Kristkirken i København. Rette ord i rette tid og på rette sted, det er hvad kirken byder på.

Det er lykkeligvis, hvad litteratur og medier også kan gøre. Ind imellem de lange snakkeprogrammer findes der oaser af små gennembearbejdede indslag. Det lille P1-program ”Danmark kort” er et godt eksempel herpå: Man kan nå meget på fem minutter.

Det kan

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.