Prøv avisen

Marie Høgh opgiver præstestilling i Berlin

Marie Høgh vil ikke søge stillingen ved den danske kirke i Berlin igen. Foto: Palle Peter Skov

Præsten Marie Høgh har opgivet at søge stillingen som præst ved den danske kirke, Christianskirken i Berlin

Præsten Marie Høgh har opgivet at søge stillingen som præst ved den danske kirke, Christianskirken i Berlin. Det skriver Weekendavisen i dag.

I medierne er det hen over sommeren blevet skrevet, at Marie Høgh som tidehvervsk præst angiveligt i ansættelsesprocessen er blevet udfrittet om sit forhold til Tidehverv og syn på nationalisme. Om hvad hun mente om tidligere sognepræst og folketingsmedlem Søren Krarup fra Dansk Folkeparti, og om hvordan hun stillede sig i forhold til dette partis asyl- og indvandrerpolitik. 

Spørgsmålene blev efter sigende stillet ved ansættelsessamtaler med Danske Sømands- og Udlandskirker og menighedsrådet for kirken i Berlin, hvor Marie Høgh tidligere i år søgte ansættelse. Angiveligt skulle hun være blevet fravalgt på grund af sit teologiske og politiske ståsted.

For nylig blev det besluttet at genopslå præstestillingen, og dermed blev det muligt, at Marie Høgh kunne søge igen, men det vil hun ikke, oplyser hun overfor Weekendavisen:

”Det her bør ikke være en personsag, men en principiel sag om at opretholde den nødvendige standard ved besættelse af præsteembeder - uden berufsverbot og uden, at biskopper eller andre myndigheder forhindrer ansættelse af en kandidat, som de personligt ikke ønsker. Men nu er jeg alligevel på en vis måde blevet midtpunkt for striden, og det er ikke til menighedens bedste. Hvis jeg blev ansat, ville det bare give anledning til yderligere strid,” forklarer hun ifølge avisen.