Marie Krarup: Nato skulle have været nedlagt, da muren faldt

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti Marie Krarup kalder i et interview med Kristeligt Dagblad Nato for en koldkrigsorganisation, der skulle have været nedlagt i 1991 og erstattet af en ny "sikkerhedspolitisk struktur"

Marie Krarup er uddannet som reserveofficer i Forsvaret og er cand.mag i russisk, religion og samfundsfag. Hun har tidligere arbejdet som blandt andet fuldmægtig i Forsvarsministeriet, som diplomat udsendt til ambassaden i Moskva og som
gymnasielærer.
Marie Krarup er uddannet som reserveofficer i Forsvaret og er cand.mag i russisk, religion og samfundsfag. Hun har tidligere arbejdet som blandt andet fuldmægtig i Forsvarsministeriet, som diplomat udsendt til ambassaden i Moskva og som gymnasielærer. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix.

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti, Marie Krarup, har ikke mange meningsfæller på Christiansborg. Især hendes holdninger til Ruslands krig i Ukraine har efterladt politikere til højre og venstre måbende, men hvad mener hun egentlig? Det har Kristeligt Dagblad bedt hende om at udlægge i et interview.

Som det eneste folketingsmedlem har Marie Krarup stemt imod to lovforslag om Danmarks håndtering af krigen. Det ene blev vedtaget i slutningen af marts og handlede om at skærpe de økonomiske sanktioner mod Rusland. Det andet var et forslag om at stoppe studerendes muligheder for at tage uddannelsesstøtte med til uddannelser i Rusland og Hviderusland.