Massiv folkelig opbakning til idrætsforeninger

Fotosiden. DBU satser på at udvikle pige fodbold. Vi besøger B93 og deres yngste spillere på pigesiden. ...

Blandt de danskere, der selv er aktive eller har børn, der går til idræt, spiller motion og fællesskab en langt vigtigere rolle end udsigten til at kunne vinde pokaler eller blive oplært til demokrati. Arkivfoto. Foto: FINN FRANDSEN/Ritzau

Vi er meget glade for, at der er så stor anerkendelse af, at idrætslivet udgør en samfundsmæssig gevinst
Søren Brixen

Flere end 8 ud af 10 danskere ser idrætsforeninger som en vigtig del af kulturlivet. Sundhed og fællesskab er langt større trækplastre for deltagerne end konkurrence og demokrati, viser undersøgelse

Et stort flertal af den danske befolkning ser idrætsforeninger som en vigtig del af kulturlivet, der er med til at holde os sunde og raske og bidrage til mellemmenneskelig forståelse på tværs af samfundslag og kulturer. Og blandt de danskere, der selv er aktive eller har børn, der går til idræt, spiller motion og fællesskab en langt vigtigere rolle end udsigten til at kunne vinde pokaler eller blive oplært til demokrati.

Det viser en ny undersøgelse, som analysefirmaet You-Gov har gennemført for DGI og Danske Spil blandt 3000 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år. I alt 82 procent ser idrætsforeninger som en vigtig del af dansk kultur, 79 procent mener, de er vigtige for folkesundheden, og 75 procent mener, at de øger forståelsen i samfundet.

”Vi er meget glade for, at der er så stor anerkendelse af, at idrætslivet udgør en samfundsmæssig gevinst. Det er kun forholdsvis få, der er med for konkurrencens skyld. Langt de fleste, som løber, cykler eller ror kajak, går efter sundhedseffekten og fællesskabet,” siger Søren Brixen, direktør i De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI.

Han tilføjer, at tallene efter hans

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.