Fem nyudklækkede studenter: Det skal vi bruge vores studenterhue til i fremtiden

De kommer i alle regnbuens farver – studenterhuerne, som lige nu pynter på hovedet af de unge studenter. Men hvad vil de unge bruge den røde, den sorte, den mørkeblå eller den lyseblå hue til i fremtiden? Kristeligt Dagblad har været på gaden og talt med fem unge studenter med fem forskellige studenterhuer

Fem nyudklækkede studenter: Det skal vi bruge vores studenterhue til i fremtiden

Nanna Björk Barkardóttir, 19 år, fra Esbjerg, student fra Rybners STX Gymnasium i Esbjerg

Siden jeg var 10 år, har jeg vidst, at jeg ville være pilot. Det har faktisk altid været min helt store drøm. Derfor har jeg gået på det almene gymnasium, for man skal have gode karakterer i fag som fysik og matematik på højt niveau for at komme ind på pilotuddannelsen. Men det er også en meget dyr uddannelse, så derfor tager jeg lige et sabbatår for at forsøge at spare bare en lille del af den halve million kroner sammen, som det koster. Derfor er jeg også vildt glad for, at jeg har fået et job hos flyselskabet SAS, hvor jeg skal være stewardesse. Det bliver så spændende, og jeg håber, det er med til at give mig noget erfaring inden for den verden.

Uzma Ali, 19 år, fra Høje Taastrup, student fra Albertslund Gymnasium og HF, med fem A-fag

Jeg er endnu ikke helt sikker på, hvad jeg vil bruge min gymnasiale uddannelse til. Jeg er bare glad for, at jeg har så mange muligheder med den. Jeg valgte at tage den samfundsvidenskabelige retning på Albertslund Gymnasium, fordi jeg tænker, at jeg på et tidspunkt gerne vil læse erhvervsøkonomi. Det er den bacheloruddannelse, som min storesøster også har taget, så hun inspirerede mig til at gøre det samme. Det var også hende, jeg blev inspireret af til at tage mine fem fag på A-niveau. Jeg tror måske, jeg vil være revisor, men nu glæder jeg mig egentlig bare til at bruge en masse tid med mine venner.

Amalie Jennings, 24 år, fra Horsens, student fra Horsens HF og VUC

Jeg er ikke i tvivl om, hvad jeg skal bruge min hue til. Jeg elsker at læse bøger, og jeg brænder for at formidle og for at tale med andre mennesker. Derfor har jeg valgt at søge ind på en uddannelse, der hedder Bibliotekskundskab og Videnskommunikation, som ligger på universitetet i Kolding. Min drøm er helt klart at blive bibliotekar engang i fremtiden, når jeg er færdig med uddannelsen. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at læse videre, så jeg kan blive endnu bedre til det, som jeg virkelig brænder for.

Magnus Størum, 20 år, fra Måløv, student fra Niels Brock Gymnasium (HHX) på Frederiksberg

Jeg blev færdig i onsdags, så nu skal jeg bare feste en masse med mine venner. Når der er faldet lidt ro på, tager jeg først på interrail i nogle uger. Når jeg kommer hjem igen, regner jeg med at flytte til Aarhus for at arbejde i et års tid, for jeg skal have råd til at rejse hele jorden rundt. Jeg har slet ikke travlt og regner først med at søge ind på teknologiantropologi i Aalborg om et par år. Med den uddannelse kan jeg kombinere min fascination for teknologiens verden med noget mere humanistisk. Derudover er det en meget bred uddannelse, og det er godt, fordi jeg ikke helt ved, hvad jeg vil arbejde med.

Malene Hansen, 20 år, fra Ølstykke, student fra Teknisk Gymnasium HTX i Hillerød

Min storebror gik også på Teknisk Gymnasium, og det har klart været med til, at jeg valgte, som jeg gjorde. Jeg har virkelig været glad for at lave meget praktisk arbejde og finde på og udvikle forskellige produkter under min uddannelse. Derfor har jeg også besluttet mig for, at jeg vil læse Produktionsteknologi på Københavns Universitet. Det er en meget åben uddannelse, som gør, at jeg kan arbejde videre med at kreere mine egne produkter eller for eksempel blive maskinmester.

Video: Alternativ studenterkørsel i 1905 1833491