Prøv avisen

Medicinrådet er under pres fra lægemiddelgiganter

Medicinrådet har oplevet et stigende pres fra medicinalselskaber, som forsøger at påvirke rådets arbejdsgange og beslutninger, siden det startede sit arbejde for to år siden. Rådet er det offentlige institut til prioritering af ny medicin. (Arkivfoto). Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Medicinrådet får stadig flere henvendelser fra advokathuse og lægemiddelproducenter, der ønsker at påvirke rådets arbejde. Det er tydeligt, at aktionærernes interesser står over patienternes, mener patienternes repræsentant i rådet, og formanden frygter, at hensigten er at true rådets eksistens

Medicinrådet har oplevet et stigende pres fra medicinalselskaber, som forsøger at påvirke rådets arbejdsgange og beslutninger, siden det startede sit arbejde for to år siden. Rådet er det offentlige institut til prioritering af ny medicin.

Det siger rådets formand, Steen Werner Hansen, der ser indsatsen som et strategisk angreb, som skal ryste tilliden til det endnu unge råd:

”Det er en helt ny udvikling, at firmaerne bruger kendte advokatfirmaer til at anfægte sagsgangen i en del sager. Den øgede opmærksomhed og aktivitet på hele det her område kan man jo se som et forsøg på at sætte spørgsmålstegn ved rådets troværdighed og underminere dets mulighed for prioritering.”