Meldgaard skuffet over sin næstformand

Integrationspolitik: Endnu en gang strides Socialdemokraterne om integrationspolitikken. Partiets ledelse langer ud efter den tidligere ordfører Anne Marie Meldgaard, der dog bakkes op af andre partimedlemmer og socialdemokratiske borgmestre

Anne Marie Meldgaard bakkes op af andre partimedlemmer og socialdemokratiske borgmestre. -- Foto: Scanpix.
Anne Marie Meldgaard bakkes op af andre partimedlemmer og socialdemokratiske borgmestre. -- Foto: Scanpix.

"Dyb skuffelse", sådan beskriver Socialdemokratiets nu tidligere integrationsordfører, Anne Marie Meld-

gaard, sit forhold til gruppens næstformand, Henrik Sass Larsen.

Det sker efter at Sass Larsen i flere aviser i går gik til angreb på Meldgaard for hendes håndtering af balladen om integrationsaftalen. I Politiken beder Sass Larsen således Meldgaard om at indstille kritikken, og i Berlingske Tidende kalder han hendes udtalelser for "uligevægtige".

– Jeg er dybt skuffet over, at en af mine venner i folketingsgruppen kan komme i tanke om at sige sådan noget. Det taler for sig selv. Jeg kan da godt fornemme, at med det der er sagt og gjort her, der får jeg en plads på bænken nede ved siden af Bjarne Lausten, siger Anne Marie Meldgaard.

Bjarne Lausten måtte forlade posten som arbejdsmarkedsordfører efter uenighed med partiledelsen om efterlønnen.

Ifølge Ritzaus oplysninger får Anne Marie Meldgaard støtte fra flere medlemmer i gruppen. De vil dog – af hensyn til borgfreden – ikke stå frem.

Anne Marie Meldgaard støttes ligeledes af flere S-borgmestre.

Støtte er der også fra partiets ungdomsorganisation, DSU, der fredag gik i rette med partiledelsen.

– Når man indgår et forlig, så sætter man sig ind i sagerne og står ved sine aftaler. Socialdemokratiets slingrekurs i forhold til integrationsforliget er det rene amatørværk, siger DSU-formanden, Jacob Bjerregaard.

Integrationsaftalens krav til ægtefæller på kontanthjælp om mindst 300 timers arbejde inden for to år svarer til knap tre timers arbejde om ugen, men det er ikke DSU's kop te. Og ungdomsorganisationen havde gerne set flere tiltag i aftalen til at skaffe job for kontanthjælpsmodtagere.

– Men hvis kravet om de 300 timer var det, der skulle til for at få en aftale med regeringen, så skulle man have accepteret det, siger Jacob Bjerregaard.

Meldgaard får også støtte fra uventet kant, nemlig Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, der kalder det "helt uhørt", at næstformanden for S-gruppen kalder en kollega "uligevægtig".

– Jeg tror, at ledelsen i S på forhånd havde besluttet at forlade aftalen. De ville simpelthen undgå et oprør fra partiets venstrefløj, siger Pia Kjærsgaard.

Den udlægning afvises dog af Anne Marie Meldgaard, der ikke mener, at beslutningen om at forlade forliget

var taget før de afsluttende forhandlinger tidligere på ugen.

– Det kan jeg selvfølgelig ikke vide, men det var ikke min fornemmelse, siger Meldgaard. /ritzau/

Læs mere under Danmark