Messerschmidt vil have Kofod til at indtræde i folketingsgruppen

Den nyvalgte DF-formand arbejder på at gøre det muligt at udnævne Peter Kofod til partiets næstformand.

Dansk Folkepartis folketingsgruppe samles for første gang efter formandsvalget til gruppemøde tirsdag.
Dansk Folkepartis folketingsgruppe samles for første gang efter formandsvalget til gruppemøde tirsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Selv om europaparlamentariker Peter Kofod ikke er medlem af Folketinget, kommer han til at indgå i folketingsgruppens arbejde.

Det siger partiets nyvalgte formand, Morten Messerschmidt, inden det første gruppemøde efter formandsvalget.

- Jamen, Peter er allerede en naturlig del af folketingsgruppen i den forstand, at vi holder møder sammen, og alle kender Peter. Han sad i folketingsgruppen tidligere.

- Han er allerede en del af samarbejdet og kommer til at blive det endnu mere fremover.

- Hvordan ledelsesforhold skal se ud, det er først noget, vi finder ud af, når vi har haft en samtale med alle gruppens medlemmer.

Messerschmidt har på forhånd annonceret, at den unge EU-parlamentariker skal være hans næstformand.

Planen er, at Kofod skal overtage formandsposten, hvis Morten Messerschmidt bliver dømt i den såkaldte Meld- og Feld-sag, hvor han er anklaget for at svindle med EU-midler.

Men i partiets vedtægter står der, at næstformanden skal være medlem af Folketinget.

Den nye partiformand ønsker, at vedtægterne bliver ændret, så Peter Kofod kan indtræde som medlem af folketingsgruppen med stemmeret. Det skal ske ved det ordinære årsmøde i september i år.

- Jeg vil gerne have, at vores førstemand i EU-Parlamentet også bliver en stærk stemme i Christiansborg-debatterne, siger Morten Messerschmidt.

Efter formandsvalget søndag skal Morten Messerschmidt sætte sit nye hold. Han er endnu ikke klar til at melde ud, hvem han ser i gruppeledelsen. Og det er altså ikke forventningen, at der kommer nyt om det allerede tirsdag.

Morten Messerschmidt beskriver det som "et godt gruppemøde", efter at mødet er slut.

- Der har selvfølgelig også været kritik af min person. Men samtidig har der også været en tillidserklæring til, at jeg nu har fået opgaven med at samle partiet, siger han.

Flere medlemmer af folketingsgruppen gav før formandsvalget udtryk for, at de var i tvivl om deres fremtid i partiet, hvis Morten Messerschmidt blev valgt som formand.

Spørgsmål: Har du fået den tillidserklæring fra alle i gruppen?

- Som jeg hører dem, der har taget ordet herinde, så er alle med på, at jeg har fået opgaven med at få samling på partiet og få genskabt den gode stemning, siger Morten Messerschmidt.

/ritzau/