Dette er en politisk analyse. 

Mette Frederiksen er åben for en bred regering. Men at skabe en er som at løse cirklens kvadratur

Debatten om en bred regering over midten er igen på dagsordenen efter statsminister Mette Frederiksens (S) støtte til ideen. Men skal det lykkes, skal man tage ved lære af Tyskland

Mette Frederiksens idé om en bred regering hen over den politiske midte blev staks afvist af lederne for de to borgerlige partier. De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, sagde hurtigt ”tak, men nej tak” til tilbuddet. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen var mere kontant i afvisningen. Han kaldte forslaget utroværdigt.
Mette Frederiksens idé om en bred regering hen over den politiske midte blev staks afvist af lederne for de to borgerlige partier. De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, sagde hurtigt ”tak, men nej tak” til tilbuddet. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen var mere kontant i afvisningen. Han kaldte forslaget utroværdigt. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix.

På Grundlovsdag den 5. juni nævnte statsminister Mette Frederiksen (S), at hun nu forholder sig åben over for etablering af en regering hen over den politiske midte efter et folketingsvalg. Tidligere har det ellers mest været Lars Løkke Rasmussen, tidligere Venstre-statsminister og i dag formand for Moderaterne, som har talt for en bred regering med partier i såvel rød som blå blok. Nu går Mette Frederiksen tilsyneladende Lars Løkke i bedene.

Mette Frederiksens idé om en bred regering hen over den politiske midte blev staks afvist af lederne for de to borgerlige partier, som de fleste nok har forestillet sig skulle indgå heri sammen med Socialdemokratiet og De Radikale. De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, sagde hurtigt ”tak, men nej tak” til tilbuddet. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen var mere kontant i afvisningen. Han kaldte forslaget utroværdigt. Ingen af de to kunne se sig selv som ministre i en regering under Mette Frederiksen.