Mette Gjerskov: Lars Barfoed er gennemført ordentlig

Mette Gjerskov (S) så hellere, at De Konservative i stedet for Venstre var Danmarks største borgerlige parti

Det er ikke fordi, vi er kammersjukker og går ud og drikker øl sammen hver eneste fredag eller noget i den stil, men jeg har stor politisk respekt for ham, siger Mette Gjerskov (S) om sin politiske modstander Lars Barfoed (K).
Det er ikke fordi, vi er kammersjukker og går ud og drikker øl sammen hver eneste fredag eller noget i den stil, men jeg har stor politisk respekt for ham, siger Mette Gjerskov (S) om sin politiske modstander Lars Barfoed (K).

”De Konservative er grundlæggende ordentlige, Lars Barfoed er meget ordentlig, og det kan jeg godt lide,” siger Socialdemokraternes Mette Gjerskov, der blandt andet er formand for Det Udenrigspolitiske Nævn.

”Jeg begyndte at arbejde sammen med Lars Barfoed, allerede dengang han var minister for familie- og forbrugeranliggender for 10 år siden, og jeg selv var forbrugerordfører. Godt nok endte han med at blive væltet som minister, men det ændrer sådan set ikke på, at jeg synes, at han er et meget ordentligt menneske på den klassiske, konservative måde. For ham er det hele ikke bare et spørgsmål om at komme ud med nogle hurtige, overfladiske meldinger og få omtale.

Der ligger seriøse overvejelser bag, når Lars Barfoed siger noget, og jeg synes, at han har fået en noget hård medfart i pressen til tider. Der er politiske modstandere på Christiansborg, som man har respekt for, og så er der andre, hvor man gør klogt i at tælle fingrene, når man går ud af døren fra forhandlinger med dem for at være sikker på, at man har fået alle ti med. Der er Lars Barfoed en af dem, som man kan regne med. 

De Konservative har jo stået i en kæmpe krise i rigtig lang tid, og det synes jeg på en måde er rigtig ærgerligt. Fra mit eget udgangpunkt, og ud fra hvor mine personlige værdier ligger henne, vil jeg langt hellere have et stort konservativt parti og et lille Venstre, end jeg vil have det omvendte. For selvom de ganske vist er borgerlige, har De Konservative en vis omtanke for det sociale og en omtanke for miljø og natur. 

At jeg lige specifikt trækker Lars Barfoed frem fra partiet er nok fordi, jeg har arbejdet sammen med ham i mange år, og jeg har bare altid syntes, at han var ordentlig og én, man kunne regne med. Lars Barfoed har nogle gode værdier, som er vigtige at have med, synes jeg. Det er ikke fordi, vi er kammersjukker og går ud og drikker øl sammen hver eneste fredag eller noget i den stil, men jeg har stor politisk respekt for ham.”