Prøv avisen

Michael Jeppesen: "Skide jødelobby" var ikke en fejl

Michael Jeppesen, vært på radioprogrammet Top 182, mener, at det havde været mest præcist at sige den "skide Likut-lobby" i stedet for "skide jødelobby". Men han fortryder ikke sin udtalelse. Foto: Sigrid Nygaard

Folk kan blive forargede over alting, mener radioværten Michael Jeppesen efter at have talt om "den skide jødelobby" i sit program på den nye radiokanal Radio24syv. Vendingen var upræcis, men ikke en fejl, siger værten

Nogle gange må man gøre noget for at få journalisterne og andre folk op af stolen. Det mener radiovært Michael Jeppesen, efter hans brug af vendingen "den skide jødelobby" i et program på den nye public service-kanal Radio24syv har mødt kritik.

Udtalelsen har vakt undren og foragelse, men radioværten fortryder ikke sine ord, siger han i et interview til Kristeligt Dagblad:

LÆS OGSÅ: Vært på Radio24syv: "Den skide jødelobby"

Michael Jeppesen, hvad mente du med den skide jødelobby?
"Det er ikke jøder, jeg synes er 'skide'. Det er den lobbyvirksomhed, der tilsyneladende foregår i fuldt flor i Amerika, som jeg ærgrer mig over. For eksempel er Obama vendt på en tallerken på grund af den kongres, han er nødt til at samarbejde med i forhold til FN og Palæstina. Han har allerede samlet flertal imod, at de skal blive optaget i FNs Sikkerhedsråd og det er jo det modsatte af, hvad han står for. På den måde er det en skide lobby. Men kunne også have sagt en skide Likud-lobby."

LÆS PORTRÆT: Han provokerer jøder og hvermand

Det endte du med, du selv undskyldte vendingen i dit program. Hvorfor?
"Jeg har ikke undskyldt udtalelsen. Det var ikke en smutter at sige skide jødelobby. Det er selvfølgelig uheldigt, at der er mange folk, der tager jøder til indtægt for det, der sker i Israel. Jeg har selv gået med forestillingen om, at det var jøderne, der havde et problem. Men jeg ved jo godt, at det ikke er jøderne, der har et problem, men at det er en gruppering i Israel. Og så i forhold til, at der er en lobbyvirksomhed i Amerika, så er det også et interessant faktum, at det ikke alle jøder der lobbyer for, at Israel skal kværne hen over Palæstina."

Kan du forstå, at der er folk, der bliver forarget over din udtalelse?
"Nej, Men der er jo folk, der kan blive forargede over alting. Det sagde jeg også i programmet, at nu skulle journalister spidse ører, for jeg kunne godt finde på at sige noget, der både var lidt forargende og faktuelt forkert. Engang imellem må man lige give lidt for at få journalisterne op af stolen og få folk til at reagere."

En historiker med ekspertise i konspirationsteorier siger, at din udtalelse er et eksempel på en udbredt konspirationsteori om, at jøder styrer hele verden. At jøder er enormt magtfulde. Hvor magtfulde er jøder?
"Ja, det vil jeg også sige er en konspirationsteori. Og jeg har aldrig rigtig beskæftiget mig med emnet. Mine tanker med mit program udsprang udelukkende ud fra Obamas kovending i forhold til Palæstina-politikken, og at Villy Søvndal få dage inden havde stemt blankt i Unesco til Det Palæstinensiske Selvstyre, selvom han havde gået til valg på, at han ville gå forrest i forhold til kampen for Palæstina. Og det er jo ret vildt, at der kan sidde nogle Likud-sympatisører og få Villy til at mene noget andet. Han er jo vores lille Obama.